Новини

 

DESTIN – серед 100 найкращих Erasmus+ KA2 проєктів світу

03.11.2021

Міжнародний проєкт DESTIN, координацію якого в Україні забезпечує Навчально-науковий інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, – серед 100 найуспішніх Erasmus+ KA2 проєктів із 65 країн світу.

Про це стало відомо напередодні віртуальної виставки-ярмарку «Розвиток потенціалу вищої освіти» (Erasmus+ CBHE Virtual Fair). Організували світову онлайн-подію фахівці Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури Європейського Союзу (EACEA), щоб поділитися передовим досвідом та результатами, здобутими під час виконання освітніх проєктів підтриманих Євросоюзом у 2015-2020 роках.

Досягнення проєкту DESTIN на секції політичних, соціальних та економічних наук виставки-ярмарку представляли Богдана Носова, доцент ННІЖ Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Катерина Сіріньок-Долгарьова, доцент факультету журналістики Запорізького національного університету – одного з партнерів DESTIN.

«Упродовж двох днів на 28 тематичних сесіях та навчальних тренінгах викладачі з багатьох країн показували найліпші практики та спілкувалися про вдосконалення методики викладання, розширення освітніх пропозицій», – розповіла Богдана Носова.

Офіційне  завершення проєкту – у 2022 році. Його результат уже відомий: навчання у десяти українських університетах-учасниках за двадцятьма оновленими програмами з журналістики на бакалавраті та магістратурі. Вони відповідають стандартам Європейського Cоюзу щодо розробки та викладання дисциплін, забезпечення якості освітнього процесу.

Erasmus+ KA2 DESTIN – це один із найбільших міжнародних проєктів реформування журналістської освіти. У ньому задіяні 20 українських та закордонних партнерів. Загальну координацію діяльності здійснює Університет Бат Спа з Великої Британії.

За інформацією ННІ журналістики

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024