Новини

 

Зустріч із поетом і науковцем Об’єднаних Арабських Еміратів в ІМВ

26.10.2021

На зустріч із паном Талалом Саїдом Абдуллою Аль Джунейбі 26 жовтня 2021 року зібралися студенти ІМВ, адміністрація та відділ міжнародного співробітництва, представники дипломатичних представництв Об’єднаних Арабських Еміратів, Кувейту, Палестини, Саудівської Аравії, Єгипту та Індонезії.

 

Від імені адміністрації Київського Університету почесного гостя привітала проректорка з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова. Адміністрація КНУ рада цій події, організованій за сприяння Посольства ОАЕ та зокрема Надзвичайного і Повноважного Посла Салема Ахмеда Аль-Каабі. «Такі зустрічі – чудова нагода для обміну в культурній дипломатії та поглиблення зв’язків між нашими країнами», – зауважила Ксенія Смирнова і передала слово Валерію Копійці, директорові Інституту міжнародних відносин, у стінах якого й зібралися шанувальники арабської поезії. Директор подякував присутнім дипломатам та закликав частіше організовувати спільні культурні заходи. Це можливо, серед іншого, завдяки роботі Центру арабських студій ІМВ, який от уже кілька років працює завдяки підтримці Посольства Об’єднаних арабських еміратів. «Доктор Талал Аль Джунейбі вже вдруге завітав до нашого Університету. Сподіваємося, буде ще багато подібних зустрічей. До того ж це корисно і почесно для студентів-міжнародників, які вивчають арабську мову», – сказав Валерій Копійка.

Сам поет і науковець подякував за запрошення та звернув увагу на мову своїх творів, рідну арабську, яка водночас посідає дуже важливе місце серед мов світу та є одною з найбільш поширених. Навіть ті, хто не володіє арабською, не могли не зачудуватися від Слова поета, яке лунало то речитативом, то наспівом. Талал Аль Джунейбі проникливо виконав вибрані авторські твори, підписав свої збірки представникам посольств та всім охочим, а після офіційної частини заходу відповідав на запитання студентів. Поета символічно нагородив Посол ОАЕ в Україні, подарунки від Посольства вручили й для Університету. Своєю чергою проректорка Ксенія Смирнова подарувала панові Талалу Аль Джунейбі «Кобзар» Тараса Шевченка та проголосила ініціативу КНУ перекласти вірші поета українською мовою та видати їх в Україні.

 

Довідково:

Доктор Талал Аль Джунейбі – відомий поет і науковець ОАЕ, його доробок налічує десять поетичних збірок, творчість вивчають школярі його країни. Він знаний за межами батьківщини завдяки перекладам понад десятьма мовами. Окрім творчості, пан Талал Аль Джунейбі – науковець. Він є експертом з організаційної поведінки і доктором філософії в галузі управління людськими ресурсами; викладав в університетах Великої Британії та США.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024