Новини

 

Фестиваль можливостей Career Shoot у КНУ імені Тараса Шевченка

21.09.2021

 

Із кар’єрними можливостями для студентів у найрізноманітніших галузях економіки, фінансів, продуктового ІТ, роздрібної торгівлі, підтримки споживачів і найму працівників ознайомлюються учасники кар’єрного фестивалю Career Shoot у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

 

Подію організовано дистанційно, долучитися до обговорень усі охочі можуть упродовж 21–24 вересня 2021 року після проходження реєстрації. Організатором online-заходу виступили представники Відділу сприяння працевлаштуванню та роботі з випускниками. Планується, що під час насичених кар’єрними подіями фестивальних днів учасники матимуть нагоду ознайомитися з особливостями діяльності численних українських і міжнародних компаній, поспілкуватися з представниками кадрових і профільних відділів щодо свого професійного потенціалу й поточних кар’єрних перспектив, долучитися до низки активностей від провідних представників сучасного бізнесу, отримати пам’ятні сувеніри від працедавців і навіть здобути перші пропозиції роботи.

Як пояснив Роман Куриленко, керівник Відділу сприяння працевлаштуванню та роботі з випускниками, на поточний кар’єрний фестиваль вдалося зібрати рекордну кількість роботодавців – їх близько сорока, і кожен із представників комерційного сектора є досить сильним гравцем у своїй галузі діяльності. Дні фестивалю розподілено тематично: упродовж першого дня Career Shoot присутні мали нагоду ознайомитися із економічними особливостями ведення господарської діяльності, другий буде присвячено зустрічам із представниками продуктових ІТ-компаній, під час третього розглядатимуться іміджеві стратегії й питання підтримки споживачів у компаніях, а четвертий – фінансовим і кадровим аспектам.

Із учасниками кар’єрного фестивалю й працедавцями дистанційно зустрівся й ректор КНУ імені Тараса Шевченка. У вітальному слові під час панельної дискусії «Хочу розпочати кар’єру. Що далі?» Володимир Бугров наголосив: «Щиро дякую колегам із бізнесу за те, що допомагаєте освітньому середовищу ставати успішнішим. Як на мене, це неймовірною ознакою сучасного глобального світу якраз і стає те, що інтересами якоїсь особи чи групи людей не нехтують за рахунок інших, а завдяки злагодженим зусиллям найрізноманітніших закладів та інституцій у межах країни кожен із представників суспільства може ставати більш конкурентоздатним та успішним». Наприкінці свого виступу ректор побажав учасникам плідних обговорень для успішного пошуку професійних і кар’єрних перспектив.

Під час виступів представники комерційного сектора радили студентам для пошуку першого робочого місця, щонайперше:

  • позбутися власних страхів і упереджень;
  • відвідувати профільні події для налагодження потрібних соціальних зв’язків;
  • бути уважними й активними на кожному з етапів кар’єрного відбору;
  • навчитися визначати професійні пріоритети особисто для себе;
  • бути готовими, що не все вдаватиметься з першої спроби, але від того щоразу зростатиме особистий досвід і стресостійкість претендентів.

Доки учасники Career Shoot продовжують аналізувати професійні можливості від працедавців поточного кар’єрного фестивалю, Відділ сприяння працевлаштуванню та роботі з випускниками вже анонсував, що наприкінці жовтня відбудеться черговий тематичний захід із особливою увагою до професійних потреб студентів технічних спеціальностей.

Науково-педагогічний колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка вітає прагнення своїх вихованців до професійного розвитку, тож щиро бажає якнайкраще використати можливості й пропозиції від працедавців вересневого фестивалю Career Shoot!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024