Новини

 

Зустріч ректора з Послом Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні Й.В. Салемом Ахмедом Аль-Каабі

21.09.2021

 

21 вересня 2021 року Надзвичайний та Повноважний Посол Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні Салем Ахмед Аль-Каабі відвідав Київський національний університет імені Тараса Шевченка, де зустрівся з ректором Володимиром Бугровим. 

Зі сторони Об’єднаних Арабських Еміратів на зустрічі був також Радник Посольства Хамад Мохаммед Аль-Марар. Зі сторони КНУ у зустрічі взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Ксенія Смирнова і начальник відділу міжнародного співробітництва Роман Петюр.

Ректор привітав Пана Посла та ознайомив зі структурою Університету, його освітніми та науково-дослідними можливостями. Пан Посол розповів присутнім про зацікавленість ОАЕ розвивати співпрацю з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Зокрема, сторони домовилися про доцільність відновлення співробітництва між КНУ та Університетом Об’єднаних Арабських Еміратів та встановлення партнерських стосунків з іншими освітніми та науковими установами ОАЕ.

Пан Салем Ахмед Аль-Каабі зазначив, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка є відомим закладом освіти в ОАЕ. У зв’язку з цим сторони домовилися про розширення інформування громадян ОАЕ щодо можливостей та умов вступу іноземних громадян на освітні програми КНУ.

Володимир Бугров та Салем Ахмед Аль-Каабі погодилися щодо великого потенціалу двосторонньої співпраці в освітній, науковій і культурній сферах. Домовленості, досягнуті під час зустрічі, сприятимуть виконанню положень Меморандуму між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерством вищої освіти і наукових досліджень ОАЕ про співробітництво в галузі вищої освіти і наукових досліджень від 2012 р.

За матеріалом відділу міжнародного співробітництва

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024