Новини

 

В Інституті філології презентовано підручники з в'єтнамської мови

20.09.2021

 

Про важливість вивчення іноземних мов у сучасному глобальному світі, про особливості роботи з навчальними книжковими виданнями й про актуальність побудови міжкультурних зв’язків ішлося під час презентації в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка серії підручників із вивчення в’єтнамської мови.

 

Подію було організовано 20 вересня 2021 року в мистецькій залі Інституту філології КНУ. Видання було підготовлено викладачками кафедри мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії Інституту філології КНУ Ха Тхі Ван Ань і Вікторією Мусійчук.

Презентація відбулася за особистої участі ректора Володимира Бугрова, Надзвичайного і Повноважного Посла В’єтнаму в Україні та в Молдові Нгуєн Хоан Тханя, проректорки з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) КНУ Ксенії Смирнової, директора Інституту філології Григорія Семенюка, заступниці директора з навчально-методичної роботи (східний напрям) Людмили Смовженко, завідувачки кафедри мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії Наталії Ісаєвої, представників МЗС України й представників Посольства В’єтнаму в Україні.

У вітальному слові до присутніх директор Інституту філології Григорій Семенюк наголосив: «Сьогодні відбувається насправді знаменна подія. Це вперше в Україні підготовлено до друку й видано серію підручників із вивчення в’єтнамської мови. Щиро сподіваємося, що презентовані зараз книги допомагатимуть успішно опановувати цю східну мову теперішнім і майбутнім студентам Інституту філології».

Ректор Володимир Бугров від імені всього науково-педагогічного колективу Університету висловив вдячність укладачам і рецензентам навчальної серії книг: «На щиру повагу заслуговують усі працівники, які докладали свій вільний час і якнайбільше зусиль для гідного втілення цього освітнього проєкту! Саме завдяки вашій небайдужості й відповідальному ставленню до професійних обов’язків Інститут філології є провідним закладом із вивчення іноземних мов в Україні, чим забезпечує входження КНУ імені Тараса Шевченка до світових рейтингів із гуманітаристики».

Презентоване видання отримало високу оцінку й за свій міжкультурний аспект у виступі Надзвичайного і Повноважного Посла В’єтнаму в Україні та в Молдові Нгуєн Хоан Тханя: «Знання мов країн, із якими співпрацюєш, сприяє близькій дружбі між державами».

Присутні на презентації викладачки Ха Тхі Ван Ань і Вікторія Мусійчук розповіли учасникам презентації про етапи й перебіг цього книговидавничого проєкту, поділилися міркуваннями щодо структури серії книг (навчання за рівнем А, за рівнем В й за рівнем для просунутих знавців мови), а також подали важливі й цікаві факти про наповнення кожної з презентованих книг.

Присутні на презентації викладачі й студенти КНУ імені Тараса Шевченка, випускники-філологи, які вивчали в’єтнамську мову в Інституті філології, представники преси й рецензенти книги щиро привітали укладачок і ввесь колектив Університету із успішним втіленням такого важливого навчально-освітнього проєкту!

 

За інформацією Відділу зв’язків із громадськістю ІФ КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024