Новини

 

В Університеті відбувся форум із питань інтернаціоналізації українських ЗВО

09.09.2021

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка обговорили питання глобалізації вищої освіти в межах дводенного форуму «Інтернаціоналізація українських закладів вищої освіти 2021: німецько-український досвід».

 

Захід відбувся в змішаному форматі 8–9 вересня 2021 року в головному навчальному корпусі Університету. Співорганізаторами Форуму виступили представники Науково-дослідної частини, працівники відділу міжнародного співробітництва КНУ імені Тараса Шевченка, Німецька служба академічних обмінів DAAD, а також Міжнародний відділ Ганноверського університету ім. Лейбніца.

 

Важлива освітня подія відбувалася за участі ректора Володимира Бугрова, проректорки з наукової роботи Ганни Толстанової, проректорки з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Ксенії Смирнової, керівника відділу міжнародного співробітництва Романа Петюра. Від Міністерства освіти і науки України до роботи Форуму долучився заступник з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов. Інтереси Національного офісу Еразмус+ в Україні на події представляла координаторка Світлана Шитікова. До участі в обговореннях було запрошено представників ключових українських ЗВО.

У вітальному слові до присутніх ректор Володимир Бугров відзначив: «Відкривати таку значущу подію в Університеті є почесною місією. КНУ імені Тараса Шевченка створює всі необхідні умови для гідного представлення української освіти в глобальному науковому середовищі. Для науково-педагогічного колективу Університету є неймовірно важливим, що саме Київський національний університет імені Тараса Шевченка став майданчиком для міжкультурного діалогу та обміну освітнім досвідом». Із побажаннями плідної роботи упродовж Форуму до присутніх звернулися й уповноважені представники ключових освітніх інституцій України й Німеччини.

Упродовж першого дня Форуму учасники мали нагоду опанувати навички щодо пошуку можливостей для міжнародних наукових і академічних обмінів, вивчення базових засад щодо мотивації й саморозвитку на шляху до інтернаціоналізації освітнього процесу в Україні. Другий день було присвячено ретельному аналізові досвіду чинних німецько-українських ініціатив у галузі вищої освіти й міжнародного партнерства. Модерацією події опікувалася проректорка Ксенія Смирнова. Можливість долучитися до обговорень мали як безпосередні, так і дистанційні учасники Форуму, тож дискусії вдалися жвавими й неймовірно корисними для всіх присутніх.

 

  Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024