Новини

 

Підписання Меморандуму між КНУ та ГО «Україна-2050»

31.08.2021

31 серпня в головному корпусі КНУ ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров та Президент Громадського об’єднання «Україна-2050» Євген Чолій підписали Меморандум про встановлення взаємовигідних партнерських відносин між Університетом та Громадським об’єднанням.

 

Меморандум передбачає тісне і довготривале співробітництво у сфері просвітницької, науково-дослідної, інформаційної та спільної проєктної діяльності для подальшого розвитку України, формування її позитивного іміджу у міжнародному просторі та протидії дезінформації проти України та української діаспори. Планується спільно розробляти проекти міжнародних, національних, державних, галузевих та регіональних ініціатив, виступати ініціаторами організації та здійснення просвітницьких та промоційних проєктів. Надавати взаємні консультації та тренінги, визначати кандидатури для здійснення спільних проєктів та заходів, надавати можливість для їх широкого розповсюдження у медіапросторі.

«Університет надає великого значення тісному співробітництву з Громадською організацією «Україна-2050», яка об’єднує передові сили світового українства і ставить перед собою амбітну мету – протягом життя одного покоління досягти сталих успіхів України як незалежної, територіально цілісної, демократичної та економічно розвиненої Європейської держави. Ми з задоволенням станемо під її знамена» - наголосив на церемонії підписання Меморандуму ректор КНУ Володимир Бугров.

У свою чергу Президент Громадської організації «Україна-2050» Євген Чолій підкреслив: «Саме молоді патріоти, усвідомлюючи своє місце в історичних процесах сьогодення, своїми зусиллями  піднімуть Україну на рівень передових країн світу. Тому Шевченків університет, де концентрується ця молода сила, є лідером на цьому шляху».

Додамо, що в Інституті міжнародних відносин КНУ нещодавно в рамках цієї співпраці вже відбулася онлайн-зустріч проводу Постійної міжнародної місії  медіа моніторингу щодо дезінформації відносно України та української діаспори з  викладачами ІМВ (Освітньої програми «Міжнародні комунікації»). Завідувач кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій доцент Сергій Даниленко, зокрема, окреслив можливі аспекти цієї співпраці та участь у ній викладачів і студентів.

Треба наголосити, що головні цілі діяльності ГО «Україна-2050» полягають у сприянні набуттю повноправного членства України в НАТО;  набуттю  повноправного членства нашої країни в Європейському Союзі, забезпеченню Патріаршого статусу як для Православної Церкви України, так і для Української греко-католицької церкви; входженню України в число перших 10 країн ЄС з найбільшим рівнем ВВП та перших 20 країн з міжнародним індексом щастя.

У Церемонії підписання Меморандуму взяли участь проректор КНУ з науково-педагогічної роботи (міжнародні відносини) Ксенія Смирнова; в. о завідувача кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій ІМВ Сергій Даниленко; доцент кафедри міжнародної інформації Наталія Бєлоусова; член Ради директорів ГО «Україна-2050» Роман Панчук.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024