Новини

 

ФРЕКС КНУ став майданчиком для участі українських школярів у Міжнародній олімпіаді з фізики

30.07.2021

Української команда, яка наприкінці липня працювала у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, успішно виступила на Міжнародній олімпіаді школярів з фізики.

 

Робота української команди була організована на факультеті радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем КНУ імені Тараса Шевченка під керівництвом Бориса Кремінського, головного наукового співробітника Інституту модернізації змісту освіти МОН України, та Ігоря Анісімова, завідувач кафедри ФРЕКС КНУ. Також безпосередньо під час змагань із учнями працювали Ігор Дмитрук, завідувач кафедри фізичного факультету КНУ, та Олексій Овсянніков, учитель фізики УФМЛ КНУ. Для роботи команди були задіяні лабораторія та комп’ютерний клас факультету, технічне облаштування яких (відеоспостереження за учасниками для організаторів олімпіади, обладнання робочих місці учасників змагань тощо) професійно забезпечив завідувач навчальної лабораторії ФРЕКС Владислав Мойсеєнко.

 

Довідково: Данило Забільський та Ангеліна Моргай (м. Маріуполь), Володимир Кузьма та Макар Кузнецов (м. Львів), Артем Сараєв (м. Харків) стали призерами олімпіади, виборовши одну золоту, одну срібну та три бронзові медалі. В олімпіаді взяли участь 368 школярів з 76 країн світу. Цьогорічним організатором була Литва, проте через пандемію самі змагання проводилися в дистанційному режимі.

  

За інформацією ФРЕКС КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024