Новини

 

В Університеті розпочала роботу ІV Літня школа з права охорони здоров’я

16.07.2021

 

Дискусійні юридичні аспекти в царині охорони здоров’я в Україні, особливості регулювання фармацевтичної діяльності, питання охорони психічного й репродуктивного здоров’я українців, а також інші аспекти охорони громадського здоров’я обговорюють учасники ІV Літньої школи з права охорони здоров’я, що розпочала свою роботу на базі Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Робота Школи триватиме упродовж 16–17 липня 2021 року. Співорганізаторами події виступили представники Навчально-наукового центру медичного права кафедри службового та медичного права Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка за сприяння ВГО «Міжнародна асоціація медичного права».

Університет на відкритті ІV Літньої школи з права охорони здоров’я представляли ректор Володимир Бугров, в. о. директорки Інституту права Олена Орлюк, співкоординаторка заходу Радмила Гревцова, а також інші працівники Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка. Запрошеними доповідачами першого дня Школи виступили також заступник Голови Державної служби лікарських засобів та контролю за наркотиками Володимир Короленко й генеральний директор Директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України Василь Стрілка.

У вітальному слові до учасників заходу ректор Володимир Бугров відзначив: «У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка ми повсякчас реалізовуємо суспільно важливі теоретичні напрацювання нашого науково-педагогічного колективу. Сьогодні питання здоров’я, а йдеться про триєдиний комплекс – фізичне, психічне й соціальне здоров’я – є неймовірно важливими. Бачу, що більшість доповідачів Четвертої літньої школи з права охорони здоров’я зосередилися саме на цьому цілісному осмисленні. Сподіваюся, що завдяки ефективній роботі фахівців, які долучилися до роботи цьогорічної Школи, матимемо важливі конструктивні зрушення в галузі охорони здоров’я в Україні! Щиро бажаю всім присутнім продуктивних обговорень і міцного здоров’я».

Очільниця Інституту права Університету Олена Орлюк висловила подяку адміністрації Київського національного університету імені Тараса Шевченка за повсякчасну підтримку й увагу до цього освітнього проєкту. У своєму виступі пані Орлюк наголосила: «Я щиро радію тому, що завдяки проведенню подібних шкіл вдається об’єднувати представників різних професійних галузей, безпосередньо задіяних в питаннях охорони здоров’я в нашій державі. Чудово, що зараз можемо запросто залучати закордонних фахівців, бодай дистанційно. Вірю, що наші дискусії – це ще й можливість висловити нашу щиру вдячність медичним працівникам зі всього світу за їхні старанність і зусилля задля гарантування безпеки й здоров’я кожного з нас!».

Передбачається, що учасники Школи зможуть долучитися до роботи однієї з п’яти теоретично-практичних секцій, зокрема, дізнатися про:

  • актуальні питання медичного права в сучасних умовах;
  • актуальні питання медичного права та права громадського здоров’я;
  • окремі питання медичного права; інтелектуальна власність у сфері медицини і фармації; правове регулювання фармацевтичної діяльності;
  • правові питання охорони психічного та репродуктивного здоров’я; організаційно-правові засади розвитку електронної системи охорони здоров’я;
  • актуальні питання права громадського здоров’я та медичного права.

Науково-педагогічний колектив КНУ імені Тараса Шевченка бажає колегам-правникам плідних обговорень!

 

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024