Новини

 

Університет підписав Угоду про співпрацю з ДП «Нафтогазбезпека»

07.07.2021

7 липня в КНУ відбулося підписання Угоди про  наукову та навчальну співпрацю у сфері кібербезпеки між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та ДП «Нафтогазбезпека» НАК «Нафтогаз України».

Університет у заході представляли ректор Володимир Бугров, перший проректор Володимир Ільченко, керівник центру  «Дія.Бізнес | КНУ»  Світлана Шибіріна, завідувач кафедри кібербезпеки та захисту інформації факультету інформаційних технологій Наталія Лукова-Чуйко та заступник керівника інформаційно-обчислювального центру Університету Олександр Борецький.

Від ДП «Нафтогазбезпека» у підписанні взяли участь менеджер систем інформаційної безпеки Департаменту кібербезпеки групи «Нафтогаз України» Олексій Харковина та начальник Департаменту кібербезпеки групи  «Нафтогаз України» Роман Соболь.

На думку підписантів Угоди обсяг сучасних способів і засобів комунікації, їх розвиток та поширення, виклики, пов’язані з  активізацією цих процесів вимагають вдосконалення захисту даних від небажаних, а іноді  недобросовісних впливів. Для того, щоб вибудовувати ефективну стратегію кібербезпеки, виникає необхідність не лише у  створенні відповідних структур, а й у забезпеченні їх кваліфікованими кадрами.

 «Нині профіль кібербезпеки є надзвичайно важливим, зокрема через війну на Сході України у нас мусять бути захищені системи урядового зв’язку, інформаційні системи для Збройних сил України. Ми вже готуємо у нашому Військовому інституті фахівців із захисту  інформації для ЗСУ. Також подібна освітня програма функціонує на факультеті інформаційних технологій. Чимало студентів висловлюють бажання вивчати цю спеціальність і працювати у сфері кібербезпеки.  Тому наша мета не просто підписати Угоду, а й наповнити  її конкретикою у двосторонньому русі до результатів, бо вони потрібні вже сьогодні», – зауважив Володимир Бугров.

У свою чергу Олексій Харковина наголосив: «Наша компанія потребує висококваліфікованих кадрів, яких вже готує Університет. Сьогодні з повсюдною тенденцією до діджиталізації – кібербезпека має забезпечуватися на кожному підприємстві. У «Нафтогазі» є ресурси, ліцензії на все необхідне обладнання та багато завдань, до реалізації яких уже нині можна залучати студентів».

На думку Володимира Ільченка: «У «Нафтогазі» є потужності, щоб поставити освітній процес на рівень світового стандарту. Натомість в КНУ є талановиті викладачі та студенти, є команда, яка здатна привабити майбутнього роботодавця змістом програм, що вивчають студенти. Наші випускники в галузі кібербезпеки – прекрасні фахівці. Вони працюють на приватних підприємствах або за кордоном, але можуть бути дуже корисними і в держкомпаніях».

Підписання угоди буде корисним для обох сторін. ДП «Нафтогазбезпека», надаючи певні технічні ресурси та допомагаючи Університетові гармонізувати освітню програму з кібербезпеки (технічну та аналітичну сторони навчання), отримає людський ресурс – найцінніший на сьогодні – якісно підготовлених та вмотивованих співробітників.

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024