Новини

 

Звернення ректора з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

07.05.2021

Шановні співробітники, викладачі, науковці, студенти та аспіранти!

 

Разом зі всім світом ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цими днями вшановуємо пам’ять усіх тих, хто собою засвідчив криваві жахіття – солдатів усіх армій, що перемогли нацистів; учасників українського визвольного руху; трудівників тилу; дітей війни та мучеників концтаборів. Ціна війни – мільйони людських життів. Вічна і світла їм пам’ять...

Вклонімося усім живим свідкам тих подій, подякуймо за бойові звитяги й трудові звершення. Ваш приклад – безцінний, а подвиг – незмірний!

Згадаймо й наших співробітників та студентів, які з перших днів війни пішли добровольцями на фронт, в українське підпілля, працювали в тилу на спільну перемогу над ворогом.

Наша пам’ять про колосальні людські жертви Другої світової війни, про тисячі дощенту зруйнованих міст і спалених сіл, на жаль, не застерегла від нової біди. Уже сім років на Сході України триває війна, де нащадки уславлених переможців над нацизмом зі зброєю захищають свободу та незалежність Українського народу від російської агресії.

Переконаний, що спільними зусиллями ми і тепер переможемо, здолаємо агресора та забезпечимо мир. Пам’ятаємо, перемагаємо!

Уклін доземний, шана і пам’ять усім українцям-визволителям! Слава Україні!

 З повагою

Ректор Володимир БУГРОВ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024