Новини

 

Університетська громада вшанувала 150-ту річницю від народження Лесі Українки!

25.02.2021

Працівники, студенти й курсанти Київського національного університету імені Тараса Шевченка вшанувала 150-ту річницю від народження видатної письменниці, громадської активістки й культурної діячки Лесі Українки.

 

Урочистості розпочалися із відвідин курсантами Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка місця поховання Лариси Петрівни Косач (Лесі Українки) на Байковому кладовищі міста Києва.

Потому представники Ради молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка і працівники Інституту філології КНУ пройшли ходою пам’яті до пам’ятника Лесі Українці на однойменній площі в Києві. В урочистій ході й покладанні квітів до постаменту видатній українці взяли участь:

  • Михайло Наєнко, директор Центру літературної творчості Інституту філології КНУ;
  • Вікторія Москвіна, голова Ради молодих вчених Університету;
  • Марія Севастюк, голова РМВ Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка.

Михайло Наєнко в промові з нагоди вшанування пам’яті Лесі Українки наголосив, що не тільки Україна, а й увесь світ урочисто відзначає цьогоріч наприкінці лютого ювілейну дату від народження видатної письменниці. Вікторія Москвіна доповнила виступ колеги й зазначила, що постать Лариси Петрівни Косач формує уявлення про гідне посестринство як у науці, так і в культурі. Наостанок пам’ятної події голова Ради молодих вчених Університету побажала всім дівчатам і жінкам у науці «мати в серцях те, що не вмирає!».

Науково-педагогічний колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка заохочує всіх зацікавлених долучатися до віртуального флешмобу на честь Лесі Українки, читати й перечитувати її художні й публіцистичні твори, а також запозичувати в неї натхнення до культурної й творчої праці та любов до рідного краю!

  

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024