Новини

 

Діти з Луганщини відвідали ВІКНУ

25.02.2021

Діти із зони проведення ООС завітали до Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Курсанти та офіцери провели для них екскурсію Інститутом, презентували фільм про підготовку курсантів за різними спеціальностями й провели заняття в стрілецькому тирі.

«Військовий інститут активно сприяє тому, щоб діти із зони проведення ООС приєднувалися до проукраїнської спільноти. Ми презентуємо, як навчаємо майбутніх захисників України в офіцерських погонах. Такі заходи є надзвичайно важливими для виховання української молоді», – зазначив начальник Військового інституту, генерал-майор Ігор Толок.

Молоде покоління українців показало в електронному тирі високі результати виконання вправ зі стрільби.

«Мені дуже сподобалося. Я вперше в житті постріляла в електронному тирі, враження  неймовірні. Хочу вступити сюди, коли виросту, але ще не знаю, на яку спеціальність», ­– радісно розповідає Орина.

Захід організував Київський національний університет імені Тараса Шевченка спільно з Голосіївською районною державною адміністрацією у м. Києві. Державні установи підтримали ініціативу ГО «Дитяче Громадське Об’єднання Ніхто Крім Нас» і посприяли, щоб діти, які мешкають біля лінії зіткнення на Сході України, могли відпочити й отримати від мандрівки ті позитивні враження, яких так бракує в прифронтовому повсякденні.

«Ми забезпечили проживання дітям у готелі Інституту післядипломної освіти, безкоштовне триразове харчування, а також екскурсійну програму Київським національним університетом імені Тараса Шевченка й Києвом. Ми розуміємо важливість емоційної розрядки для дітей, які опинилися в непростих життєвих обставинах із огляду на ведення військових дій, тож і надалі намагатимемося підтримувати таку молодь», – наголосив проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Рожко.

Упродовж 24–27 лютого 2021 року для дітей заплановано різноманітні заходи:

  • відвідини футбольного матчу «Шахтар» – «Маккабі Тель-Авів»,
  • візит на концерт бандуристів,
  • огляд Музею Медуз,
  • знайомство з експозиціями Національного музею історії України у Другій світовій війні.

 

За інформацією Військового інституту КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024