Новини

 

Мінцифра відкриває центр для студентів і майбутніх підприємців Дія.Бізнес в КНУ

04.12.2020

Національний проєкт із розвитку підприємництва Дія.Бізнес відкриває свій перший центр для студентів і майбутніх підприємців у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Кожен студент із будь-якого університету зможе:

  • відвідувати безкоштовні воркшопи, майстер-класи, бізнес-конференції та освітні заходи, які допоможуть йому стати підприємцем;
  • навчатися офлайн чи у змішаному форматі;
  • використовувати простір для власних подій;
  • протестувати власний продукт на pop-up локації.

Технічний партнер проєкту Хуавей Україна.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан провела екскурсію центром для майбутніх підприємців. «Створення цього центру є відповіддю на кричущу проблему, що в Україні немає системного і комплексного підходу до підприємницької освіти. Завдяки центру ми зробимо все, щоб студенти захоплювались підприємництвом і мали мотивацію відкрити власну справу. Наш центр дасть можливість студентам відчути підприємницький дух, перейняти досвід успішних підприємців. До цього саме такого формату в університетах України не було», підкреслила Валерія Іонан.

В.о. ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський сказав: «Шевченків університет активно розвиває практичну складову освітнього процесу. Сьогодні ми маємо й експеримент із дуальної освіти, збільшується кількість викладачів-практиків, використовуємо методику case study, маємо потужні бази для практик студентів тощо. Але створення Центру Дія Бізнес для студентів це масштабний прорив з підприємницької освіти. В Університеті на всіх факультетах викладають дисципліну «Основи підприємництва», а у новоствореному Центрі студенти зможуть працювати з підприємцями, створювати свої продукти, тестувати їх, тобто отримати ті можливості, які в національному масштабі збільшать кількість підприємств у країні і спричинять економічне зростання».

Технічне відкриття центру для майбутніх підприємців вже відбулося. Наразі його готують до функціонування. Офіційне відкриття центру Дія.Бізнес у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка заплановане на січень 2021 року.

 

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024