Новини

 

Актуальні питання психіатрії XXI століття

30.11.2020

VIII Міжнародна наукова конференція «Психіатрія XXI століття: глобальний вплив на сучасне суспільство та нові практики на місцях», співорганізатором якої став Інститут психіатрії Київського національного університету імені тараса Шевченка, відбулася 25-27 листопада 2020 року. Через карантинні обмеження  захід проходив в онлайн-режимі з трьома студіями в Конгрес-готелі «Пуща».

У конференції взяли участь понад 900 учасників. Зокрема, у лончі ISSUP Ukraine – Національного підрозділу Міжнародного товариства професіоналів у сфері профілактики та вживання психоактивних речовин – взяли участь 439 учасників з України та 59 країн світу.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися очільники міжнародних і вітчизняних професійних організацій та органів державної влади, зокрема Голова Представництва ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт, Президент Всесвітньої психіатричної асоціації (WPA) Афзал Джавед, Голова секції дитячої та підліткової психіатрії Всесвітньої психіатричної асоціації (WPA), професор дитячої та підліткової психіатрії Норвезького Університету науки і технологій Норберт Скокаускас, Президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман, заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, Заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, Заступник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, Народний депутат України Оксана Дмітрієва, проректорка з наукової роботи Київського національного  університету імені Тараса Шевченка Оксана Жилінська.

У своєму вітальному слові проректорка з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професорка Оксана Жилінська зазначила, що саме в Університеті Святого Володимира свого часу був створений медичний факультет та започатковано неперервну традицію підготовки лікарів-практиків і дослідників за більшістю медичних напрямів.

У ХХІ столітті медичний напрям в Університеті відновлено в Інституті біології та медицини, і наймолодший науковий підрозділ Університету – Інститут психіатрії – сьогодні робить свій ваговий внесок у розвиток науки і лікарської практики у сфері психіатрії.

Детальніше про психіатрію у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка протягом трьох століть розповіла директорка Інституту психіатрії КНУ, професорка Ірина Пінчук.

Протягом трьох днів учасники конференції обговорили низку актуальних питань, серед яких: вирішення питань психічного здоров’я під час пандемії; психіатрична допомога в умовах трансформації системи охорони здоров’я; профілактика, діагностика та лікування мультиморбідних розладів у психіатрії та психіатрії залежностей; психологічний супровід та психотерапевтична допомога в системі паліативної та хоспісної допомоги в Україні; вплив психіатричних класифікацій на розвиток служб психічного здоров’я.

Усі учасники зустрічі відзначили актуальність представлених доповідей та високий рівень організації конференції.

 

За інформацією Інституту психіатрії

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024