Новини

 

Інноваційна співпраця ЗВО у часи пандемії

27.11.2020

26 листопада у Центрі інноваційного розвитку Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Телеміст між Університетом та Південно-західним університетом політичних наук і права «Інновації у співпраці ЗВО у період пандемії».

 

Київський національний університету імені Тараса Шевченка представляли: Петро Бех, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво); Світлана Березіна, директорка Центру інноваційного розвитку; Віктор Черняк, головний лікар Університетської клінінки; Юлія Ващенко, заступниця директора Інституту права, відповідальна за міжнародну співпрацю.

Від Південно-західного університету політичних наук і права були присутні: Юе Цайшень, проректор; Го Мейсун, директор відділу міжнародної співпраці та обміну; Луо Юаньюань, представкик Інституту права; Лю Юйдзі, проєктний менеджер відділу міжнародної співпраці.

У ході зустрічі було розглянуто новітні форми отримання знань студентами під час дистанційного навчання, використання електронних платформ при обміні студентами та викладачами.

Проректори обох університетів представили напрямки міжнародної співпраці ЗВО. Юлія Ващенко поділилась досвідом міжнародних освітніх програм Інституту права. Віктор Черняк розповів про заходи, які здійснюються Університетом, у тому числі Університетською клінікою, з метою мінімізації ризиків інфікування викладачів та студентів на COVID-19, реагування у випадках зараження.

Колеги з китайського ЗВО поділились досвідом щодо профілактики, контролю розповсюдження COVID-19 та проведення освітньго процесу в умовах пандемії, а саме:

  • 2-тижнева ізоляція усіх приїжджих студентів;
  • функціонування центру самоізоляції муніципального управління;
  • вимірювання температури також у приміщенні їдальні;
  • функціонування «Коронавірусного офісу» інституту;
  • діагностика стану здоров’я студентів та викладачів тричі на день.

На завершення телемосту проректор Петро Бех запропонував опрацювати проєкт меморандуму між університетами та підписати його дистанційно.

 

Довідково

Південно-Західний університет політології та права (англ. Southwest University of Political Science and Law, скороч. SWUPL) національний державний університет, розташований в Чунціні, Китай. Він був заснований в 1953 році з попередньою назвою Південно-Західний коледж політології та права. Це був один з перших факультетів політології та права, створений після заснування Китайської Народної Республіки.

 

За матеріалами Центру інноваційного розвитку КНУ 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024