Новини

 

Єдина загальнодержавна міжвідомча платформа для вступу іноземців

30.10.2020

Київський національний університет імені Тараса Шевченка – учасник створення Єдиної загальнодержавної міжвідомчої електронної платформи для вступу іноземців.

 

29 та 30 жовтня 2020 року під головуванням заступника Міністра освіти і науки України Артура Селецького відбулись робочі наради з питань створення Єдиної міжвідомчої електронної платформи для вступу іноземців.

В онлайн-форматі на нарадах були присутні: представники Міністерства освіти і науки України; Міністерства цифрової трансформації України; Міністерства охорони здоров’я; Міністерства фінансів; Міністерства закордонних справ; Міністерства внутрішніх справ; адміністрації Держприкордонслужби; Державної міграційної служби; Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, ДП «Український державний центр міжнародної освіти».

Університет на нарадах представляли: в.о. ректора Леонід Губерський, проректор Петро Бех, завідувачка Підготовчого відділення Галина Усатенко, директорка Центру інноваційного розвитку Світлана Березіна.

«Основне завдання Міністерства освіти і науки – у стислі терміни у взаємодії з іншими органами виконавчої влади запровадити єдину міжвідомчу електронну платформу, завдяки якій іноземні студенти матимуть можливість вступу до закладів вищої освіти без корупційних ризиків», – заявив на нараді 29 жовтня заступник Міністра освіти і науки України Артур Селецький. 

30 жовтня у ході робочої зустрічі було представлено 2 інноваційні платформи для вступу іноземців, серед яких – й Університетська.

Олена Шаповалова, директорка ДП «Український державний центр міжнародної освіти», представила розроблену під її керівництвом платформу, яка складається з трьох електронних кабінетів для:

  • іноземного студента-абітурієнта; 
  • закладів освіти;
  • центральних органів виконавчої влади. 

Університетську Платформу для вступу іноземців, розроблену у рамках проєкту «Цифровий університет. Університет у смартфоні», презентував проректор Петро Бех. Платформа складається з 15 кроків, які мають забезпечити онлайн супровід, у т.ч. з документами, іноземців, які вирішать вступати до Університету.

Учасники наради підтримали ініціативу про об’єднання напрацювань КНУ і УДЦМО.

На завершення Артур Селецький зазначив, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка є прикладом для ЗВО України.

За інформацією Центру інноваційного розвитку КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024