Новини

 

Навчальна ML-лабораторія в Університеті

20.10.2020

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за сприяння компанії GlobalLogic в Україні відкрито сучасну ML-лабораторію для навчання студентів факультету комп’ютерних наук та кібернетики.

 

 

Урочистий захід із дотриманням карантинових вимог відбувся 20 жовтня 2020 року в університетському корпусі на проспекті Академіка Глушкова. Участь у відкритті навчальної лабораторії взяли проректор КНУ Володимир Бугров, заступниця декана факультету комп’ютерних наук та кібернетики Олена Кашпур, очільниця відділу навчання компанії GlobalLogic в Україні Тетяна Хряпіна, а також інші працівники закладів-партнерів.

У вітальному слові до присутніх проректор Володимир Бугров наголосив: «Ця подія є надзвичайно важливою. Дискусії про вдосконалення освітнього процесу, про забезпечення якнайширшої співпраці класичних закладів вищої освіти із потенційними працедавцями точаться в Україні вже давно. Досить часто працедавці підтримують такі обговорення, але не готові брати дієву участь у трансформації освітнього процесу. Тривалий досвід співпраці факультету комп’ютерних наук та кібернетики КНУ імені Тараса Шевченка із компанією GlobalLogic в Україні засвідчує зовсім інше: проведені круглі столи, публічні лекції провідних спеціалістів-практиків, участь у спільних проєктах відтепер переросли до проєктів інституційної взаємодії. Це успішно демонструє, як у тісній співпраці між українськими навчальними закладами й комерційними компаніями слід опікуватися підготовкою високоякісних і конкурентоздатних фахівців!».

Заступниця декана з навчально-методичної роботи Олена Кашпур відзначила, що співпраця між навчальним підрозділом і компанією GlobalLogic в Україні триває вже п’ятий рік поспіль: від лекцій і заснування дуальних навчально-освітніх програм – до стажування в компанії й навчання у новозаснованій ML-лабораторії. Пані Кашпур відзначила, що й науково-педагогічний колектив, і студентство відтепер із ще більшим нетерпінням чекатимуть на завершення карантинових обмежень, щоб мати можливість безпосередньо протестувати можливості ML-лабораторії.

Від імені колективу GlobalLogic в Україні до учасників урочистого відкриття звернулася Тетяна Хряпіна, очільниця відділу навчання компанії, яка висловила сподівання на «розширення взаємодії й стратегічну співпрацю із факультетом комп’ютерних наук та кібернетики й самим Університетом; на заснування все нових навчальних програм і реалізацію актуальних двосторонніх проєктів».

Науково-педагогічний колектив КНУ імені Тараса Шевченка переконаний, що реалізація проєктів такого рівня, як ML-лабораторія від GlobalLogic в Україні, відповідає актуальним викликам сьогодення й готує студентів до побудови успішної кар’єри!

 

Довідково: Відкрита в КНУ імені Тараса Шевченка за сприяння GlobalLogic в Україні навчальна ML-лабораторія допомагатиме студентам опановувати розв’язання завдань щодо аналізу даних. Окрім того, заняття в такій лабораторії готуватимуть молодь до роботи з великими масивами даних, або big ata, а також сприятимуть засвоєнню методик і навичок практичної роботи в царині машинного навчання, зокрема, із застосуванням підходів, що базуються на використанні нейромереж. У всьому світі все активніше використовується програмне забезпечення, створене на основі машинного навчання й роботи з великими масивами даних. Серед найпоширеніших продуктів такого типу: віртуальні голосові помічники, пошукові системи, чат-боти й системи відеоспостереження, що попереджають правопорушення.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024