Новини

 

Потенціал КНУ у формуванні підприємницьких навичок молоді

19.10.2020

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка обговорили потенціал провідного університету класичного типу у формуванні підприємницьких навичок української молоді.

 

Круглий стіл із теми «KNU – це підприємницький Університет» відбувся 19 жовтня 2020 року, трансляцію для учасників онлайнової конференції було забезпечено із головного навчального корпусу КНУ. Дискусію було зініційовано Ганною Толстановою, начальницею науково-дослідної частини КНУ.

До участі в дискусії було запрошено проректора КНУ імені Тараса Шевченка, професора Володимира Бугрова; директора Бізнес-школи КНУ Володимира Зубченка; СЕО стартап-інкубатора YEP Андрія Заїкіна; представницю Українського фонду стартапів Світлану Петрашко; а також координаторку команди організаторів Бізнес-школи КНУ Корпорації «Науковий парк» Університету Поліну Александрову.

У вітальному слові до учасників круглого столу Володимир Зубченко представив запрошених доповідачів, окреслив регламент роботи і запросив усіх охочих до активної дискусії. Андрій Заїкін зосередився у виступі на аспектах реалізації пілотного проєкту «Підприємницький університет», а також звернув увагу учасників на тих універсальних навичках, що їх має опанувати кожна амбітна сучасна людина на шляху до кар’єрного зростання чи започаткування власної справи.

Проректор Володимир Бугров презентував учасникам круглого столу ті багатогранні можливості, що їх пропонує студентам Університет, і наголосив: «Попри те, що КНУ імені Тараса Шевченка є класичним навчальним закладом, його науково-педагогічний колектив ретельно відстежує тенденції освітнього процесу в Україні та світі. Університет повсякчас готував фахівців для академічної й наукової сфери, але за результатами опитувань студентів наразі така кар’єра цікавить тільки 3-5% опитаних, більшість із опитаних зацікавлені саме ідеями щодо заснування власної Освіта, наука, культура, інновації й підприємництво – це ті життєві траєкторії, що їх КНУ пропонує опанувати своїм студентам упродовж років навчання».

Потому до участі в дискусії долучилася Світлана Петрашко, яка охоче презентувала учасникам круглого столу ті програми й можливості грантової підтримки, що їх пропонує юним інноваторам і потенційним підприємцям Український фонд стартапів.

Володимир Зубченко, керівник Бізнес-школи корпорації «Науковий парк КНУ», представив учасникам круглого столу основні результати діяльності Наукового парку й окреслив ті амбітні завдання, що їх покликаний вирішувати проєкт Бізнес-школи.

Своїми враженнями від участі в команді організаторів Бізнес-школи КНУ поділилася й Поліна Александрова, студентка механіко-математичного факультету, координаторка команди. Поліна Александрова зауважила, що для неї й усієї команди волонтерів-організаторів участь у проєкті із розвитку підприємницьких здібностей української молоді в умовах дії жорстких карантинових обмежень стала викликом, подолати який вдалося досить швидко.

Наприкінці зустрічі кожен із запрошених гостей дискусії ділився із присутніми найважливішою для себе мотиваційною тезою, а також заохочували розпочинати інноваційні зміни якнайшвидше.

Науково-педагогічний колектив КНУ імені Тараса Шевченка переконаний, що такі й подібні обговорення із одночасною реалізацією актуальних освітніх проєктів в Університеті забезпечуватиме зростання якості освіти української молоді, формуватиме у сучасного студентства ті навички й вміння, що сприятиме успішному професійному розвиткові амбітної молоді Шевченкового університету.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024