Новини

 

В Університеті обговорили медичні аспекти протидії залежностям

30.09.2020

Співробітники Інституту психіатрії Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяли участь у роботі конференції за результатами впровадження в Україні трирічного міжнародного проєкту.

 

Важливий науковий захід відбувався як онлайнова подія упродовж 28–29 вересня 2020 року. Конференція «Історія успішної адаптації моделі передачі технологій у сфері залежностей до місцевого контексту та її впровадження на підтримку зусиль для боротьби з епідемією ВІЛ» підбивала підсумки трирічної ініціативи «Створення Центру обміну технологіями у сфері залежностей в Україні». Реалізацією зазначеного проєкту займалися працівники Інституту психіатрії КНУ й представники Каліфорнійського університету Сан-Дієго (США). Впровадження міжнародної ініціативи стало можливим завдяки підтримці Управління з питань психічного здоров’я та залежності (SAMHSA) Департаменту здоров’я і соціальних послуг Федерального уряду США в межах державного американського проєкту «Міжнародний надзвичайний план Президента щодо зменшення тягаря СНІД та створення Центрів обміну технологіями в сфері залежностей».

Фахівці, що долучилися до реалізації проєкту, опікувалися підвищенням рівня і якості знань, умінь і компетенцій працівників, задіяних у профілактиці, лікуванні й реабілітації осіб із залежностями. Учасниками міжнародної ініціативи «Створення Центру обміну технологіями у сфері залежностей в Україні» могли стати експерти із загальної й спеціалізованої медичної допомоги, співробітники соціальних служб, а також працівники правової й пенітенціарної національних систем.

Для участі в онлайн-конференції зареєструвалося понад 600 учасників. Науковці представляли фаховій спільноті результати проведених за час реалізації трирічного міжнародного проєкту досліджень і створених для покращення психічного здоров’я нації розробок. Урочистим аспектом проведеної конференції стало вручення офіційних сертифікатів учасникам, які за час проєкту «Створення Центру обміну технологіями у сфері залежностей в Україні» успішно пройшли навчання й здобули статус національних тренерів із профілактики вживання речовин і лікування ВІЛ.

Підсумковою резолюцією учасників конференції стало рішення про подальшу міжнародну співпрацю із впровадження новітніх технологій і ефективної підготовки спеціалістів у галузі профілактики залежностей.

 

За матеріалами Інституту психіатрії

КНУ імені Тараса Шевченка

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024