Новини

 

Фінал Всеукраїнських змагань із кібербезпеки

03.06.2020

Кращого знавця із кібербезпеки серед української молоді визначили викладачі факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка під час фіналу Всеукраїнських змагань Cisco Кіберзмаг-2020.

 

Захід було проведено 28 травня 2020 року в онлайн-форматі. Змагання було організовано в рамках ініціативи Cybersecurity Step by Step, за підтримки компанії Cisco у співпраці з КНУ й іншими українськими технічними ЗВО. Участь в онлайн-випробуваннях взяли учні й слухачі закладів професійно-технічної освіти із Дніпра, Києва, Луцька, Одеси, Одеської області й Чернігова.

У вітальному слові до учасників змагання Юрій Бойко, керівник Мережевої академії Cisco КНУ імені Тараса Шевченка, наголосив на перевагах здобуття якісної освіти в галузі кібербезпеки й ознайомив підлітків із тими можливостями, що їх надає для своїх студентів КНУ. Потому фіналісти перевіряли власні знання з кібербезпеки й змагалися за першість у вікторині Kahoot зі своїми однолітками. Підготовкою завдань для змагання з кібербезпеки займалися досвідчені експерти, які є викладачами й інструкторами академії Cisco в КНУ. Учасники фінальних змагань продемонстрували високий рівень знань із кібербезпеки. За результатами освітньої вікторини призові місця здобули:

  • 1-ше місцеДмитрій Фурс, спеціалізована загальноосвітня середня школа № 1 міста Чернігова;
  • 2-ге місцеОлег Іваненко, СЗСШ № 1 міста Чернігова;
  • 3-тє місцеМаксим Близнюк, Луцьке вище професійне училище № 9.

Фіналісти отримають сувеніри від Cisco Networking Academy, а призери – маршрутизатори Cisco Small Business із розширеними функціями безпеки.

Підсумки змагань підбила Олена Домотенко, менеджерка програм корпоративної соціальної відповідальності Cisco в Україні. Пані менеджерка анонсувала подальші заходи ініціативи «Кібербезпека крок за кроком», заохотила учнів і їхніх учителів користуватися сучасними навчальними ресурсами, а також долучатися до програм мережевих академій Cisco.

 

За матеріалами ІОЦ КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024