Новини

 

Презентація нової платформи дистанційного навчання

29.04.2020

 

Керівництво й співробітники Київського національного університету імені Тараса Шевченка стали учасниками зустрічі, під час якої було презентовано тестовий варіант нової платформи дистанційного навчання

 

Зустріч було проведено 29 квітня 2020 року в головному навчальному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка. Презентація стала етапом реалізації проєкту «Цифровий університет. Університет у смартфоні», що був запроваджений завдяки співпраці Університету із технологічно-інноваційною компанією розробників платформи. На розгляд університетської громади було представлено тестову версію платформи для дистанційного навчання Smart KNU.

Ректор Леонід Губерський у вітальному слові до учасників зустрічі-презентації відзначив: «Безперечно, дистанційний інструмент, тестовий варіант якого буде запропоновано КНУ сьогодні, є важливим і актуальним. Я щиро вдячний усім присутнім, а також тим працівникам і студентам, які долучалися до тестування платформи, надавали власні методичні розробки для її наповнення, висловлювали свої зауваження, міркування й пропозиції щодо потрібних для використання в освітньому процесі інструментів. Кожен із вас є активним учасником запровадження інновацій для модернізації навчального процесу в Університеті!». Потому ректор КНУ запросив до слово керівника команди розробників Івана Волкова, який ознайомив присутніх із функціоналом інноваційної дистанційної платформи для проведення занять, створення інтерактивного графіку навчального процесу в Університеті, розміщення викладачами матеріалів до освітніх курсів, для розробки інтерактивних навчальних завдань для студентів, для заповнення віртуальних журналів із можливістю їхнього різнорівневого адміністрування керівництвом навчальних підрозділів, представниками кафедр та іншими учасниками освітнього процесу. Присутнім було продемонстровано можливості платформи на прикладах навчальних матеріалів викладачів Інституту міжнародних відносин, економічного, хімічного та юридичного факультетів.

До обговорення можливостей використання дистанційної платформи, відповідно до чинного законодавства України, її потенціалу щодо уніфікації різноманітних засобів під час проведення занять у дистанційній формі, а також оприлюднення пропозицій щодо подальшого її вдосконалення долучилися: проректори Петро Бех, Володимир Бугров, Оксана Жилінська й Олександр Рожко; директор Науково-методичного центру організації навчального процесу Андрій Гожик, очільниця Інноваційного центру КНУ Світлана Березіна й керівники навчальних підрозділів, які брали участь у нараді також і онлайн.

Презентація тестової версії дистанційної платформи викликала жваву дискусію, зокрема, Андрій Гожик цікавився можливостями для взаємодії між цією платформою й університетською базою даних «Тритон»; проректор Володимир Бугров наголошував на важливості юридичних аспектів функціонування подібної розробки, особливо в контексті зберігання й обробки персональних даних учасників освітнього процесу; керівництво ІМВ, економічного, юридичного й хімічного факультетів ділилося враженнями від тестової роботи з платформою й висувало пропозиції щодо її подальшого доопрацювання. Володимир Бугров запропонував розпочати верифікацію повного функціоналу інноваційної платформи із запровадження її для навчального процесу в Інституті післядипломної освіти, зважаючи на їхній напрацьований досвід і значну частину заочних освітніх програм.

Підсумки зустрічі-обговорення підбив Леонід Губерський; ректор КНУ запропонував врахувати пропозиції щодо подальшої роботи над дистанційною платформою і висловив переконання, що сучасні виклики вимагають негайних дій щодо вдосконалення автоматизації навчального процесу в закладах вищої освіти, тож Університетові зараз, як ніколи, потрібна єдина платформа для здійснення освітньої діяльності за технологіями дистанційного навчання, що запрацює на основі сучасних психолого-педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024