Новини

 

КНУ імені Тараса Шевченка – лідер за показниками Scopus

08.04.2020

Київський національний університет імені Тараса Шевченка і надалі лідирує серед закладів вищої освіти України за показниками наукометричної бази даних SciVerse Scopus.

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснено наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських університетів.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

КНУ імені Тараса Шевченка посідає перше місце серед 177 ЗВО України, включених до згаданої науковометричної бази, маючи найвищий індекс Гірша – 93, що порівняно з минулорічним значенням підвищився на 4 пункти. Також університет має найкращі показники кількості публікацій – 18844 та кількості цитувань – 114254.

Значно поступаються за цими показниками інші українські університети. Так, другу і третю сходинку посідають Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна з індексом Гірша 73 (70) та Львівський національний університет імені Івана Франка 64 (60).

Наукометрична база даних SciVerse Scopus є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій. Також дані з цієї бази є одним з критеріїв методології світового рейтингу університетів QS World University Ranking.

За матеріалами сайту Освіта.ua

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024