Новини

 

Захист дисертації доцента КНУ у Ляйденському університеті

03.04.2020

Захист PhD дисертації доцента кафедри цивільного права юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Івана Ромащенка, написання якої проходило на базі Ляйденського університету в Нідерландах, відбувся 1 квітня 2020 року у дистанційній формі засобами Skype-зв’язку.

Науковими керівниками Івана Ромащенка в межах його дисертаційного дослідження (тема «Related Party Transactions and Corporate Groups: When Eastern Europe Meets the West») є Стів М. Бартман, почесний професор з корпоративного права Ляйденського університету, професор з відповідальності груп компаній Маастрихтського університету (Нідерланди), та Аркадіуш Радван, професор з корпоративного права Університету Вітаутаса Магнуса (Литва), президент Інституту Алерханда у Кракові, (Польща), директор Наукового центру Польської Академії наук у Відні, (Австрія). Спеціальним експертом з питань українського корпоративного права виступив Олексій Кот, доктор юридичних наук, керуючий партнер Юридичної фірми «Антіка», доцент кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Захист дисертації відбувався за участю наукових керівників пана Ромащенка, заступника ректора університету, а також спеціально створеного Опозиційного комітету. Захист проходив у форматі наукової дискусії: протягом 45 хвилин, відведених для захисту, всі члени Опозиційного комітету по черзі ставили дисертанту питання.

Мета дисертаційного дослідження Івана Ромащенка – порівняти право України, Нідерландів, Німеччини, Польщі та ЄС, і запропонувати зміни, які могли б подолати проблеми, пов’язані з вчиненням правочинів із заінтересованістю в межах та поза межами корпоративних груп. За час написання дисертації відбувалися постійні зміни в законодавстві та судовій практиці щодо правочинів із заінтересованістю як в українському, так і в законодавстві ЄС. Потреба у врахуванні вказаних змін перетворила дослідження на актуальне, важливе і вчасне для юрисдикцій по всьому світу.

На основі здійсненого Іваном Ромащенком дисертаційного дослідження всесвітньо відомим видавництвом Wolters Kluwer було видано книгу, яка стала 16-ою книгою в серії книг Центру європейського корпоративного права.

 

За матеріалами Івана Ромащенка

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024