Новини

 

Особиста безпека співробітників і студентів КНУ – понад усе!

02.04.2020

 

 

У період карантину більшість працівників і студентів Університету продовжують роботу дистанційно. Та все ж повноцінна діяльність вимагає присутності частини колективу на робочих місцях. Університет подбав про їхній захист.

 

Зокрема, персонал, який працює в штатному режимі, повністю забезпечений засобами індивідуального захисту та дезінфекції, згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України.

Начальниця відділу матеріально-технічного забезпечення, укладання та супроводу договорів Олена Петраш повідомила, що наразі повністю виконано заявки на закупівлю захисних засобів для потреб студмістечка, Університетської клініки, центрів харчування, що продовжують свою роботу, та всіх інших структурних підрозділів КНУ, працівники яких забезпечують безперебійне функціонування Університету під час карантину. Від початку дії обмежувальних заходів в Україні для безпеки співробітників і студентів КНУ було придбано:

  • засоби для проведення особистої дезінфекції в ємностях із дозаторами;
  • дезінфекційні засоби для миття підлоги й поверхонь у приміщеннях Університету;
  • одноразові маски для індивідуального захисту працівників, які працюють позмінно;
  • респіратори багаторазового використання для співробітників КНУ, які в будні перебувають на роботі у приміщеннях Університету;
  • інфрачервоні безконтактні термометри для перевірки температури працівників і студентів, які перебувають у приміщеннях Університету;
  • латексні рукавиці для індивідуального захисту.

Олена Петраш запевнила, що закупівлі потрібних засобів захисту відбуваються регулярно, їхній перелік і подальший розподіл формується щотижня, відповідно до заявок керівників структурних підрозділів КНУ.

За твердженням директора Університетської клініки Віктора Черняка, наразі епідеміологічна ситуація в КНУ імені Тараса Шевченка є задовільною, жодного зафіксованого випадку захворювання на коронавірус серед студентів чи працівників КНУ немає, тож за умов чіткого дотримання правил карантину є всі шанси уникнути епідемії серед університетської громади.

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024