Новини

 

Засідання ректорату в онлайн-форматі

31.03.2020

Засідання ректорату в онлайн-форматі за участю ректора, проректорів, деканів факультетів, директорів інститутів та керівників низки підрозділів Університету відбулося 31 березня 2020 року. 

Відкриваючи засідання, ректор Леонід Губерський зазначив, що у такий непростий час Університет продовжує свою роботу. За його словами своєчасно вжиті заходи дають належні результати: на сьогодні серед студентів та співробітників КНУ немає жодного зафіксованого випадку коронавірусу. Університет всіляко сприяє цьому: закуплені необхідні засоби індивідуального захисту та дезінфекції; усім співробітникам під час вимушеного карантину збережено 100% окладу, а близько 1000 працівників отримали в цьому місяці матеріальну підтримку. «Це та категорія працівників, які забезпечують життєдіяльність Університету у таких складних умовах. Ми вдячні кожному, хто продовжує сумлінно виконувати свою роботу, працює заради нас всіх», – наголосив Леонід Васильович.

Перший проректор Олег Закусило доповів про ситуацію з дотримання безпеки працівників і студентів в умовах карантину. Так, станом на сьогодні в гуртожитках університету знаходиться 2302 особи, з них 659 курсантів ВІКНУ, 1623 студенти інших підрозділів, серед яких 646 іноземних громадян. Адміністрацією було вжито всі можливі санітарі заходи; відповідальні від факультетів / інститутів чергують у гуртожитках й оперативно реагують на всі проблеми, що виникають у зв’язку з обмеженнями, пов’язаними з уведенням в Україні режиму надзвичайної ситуації.

З доповіддю про організацію навчання, семестрового та підсумкового контролю в умовах карантину виступив проректор Володимир Бугров.

Володимир Анатолійович зазначив, що є декілька проєктів сценаріїв, які буде реалізовано в залежності від терміну карантину. Але випуски магістрів і бакалаврів повинні відбутися у встановлені терміни, а сесія – пройти в умовах «рівності та справедливості при оцінюванні знань студентів, прозорості та зрозумілості критеріїв виставлення оцінки». Факультети й інститути зараз опрацьовують всі можливі варіанти, за результатом узгодженого рішення буде сформовано та оприлюднено остаточний документ. Володимир Бугров також наголосив, що «карантин – це не додаткова відпустка чи канікули, це той час, коли ми всі, користуючись сучасними системами і технологіями, працюємо і забезпечуємо високу якість освіти в Університеті».

Про якість освітніх програм та їхнє вдосконалення з урахуванням досвіду акредитаційних експертиз говорив директор НМЦ організації навчального процесу Андрій ГожикУ своїй доповіді він закцентував увагу керівництва навчальних підрозділів на перевагах та недоліках оформлення акредитаційних справ, а також наголосив на відповідальності не тільки гаранта навчальної програми, а й усього структурного підрозділу. За підсумками жвавого обговорення з деканами домовилися посилити якість опису навчальних програм.

Проректор Олександр Рожко, коментуючи ситуацію з дотримання безпеки працівників і студентів в умовах карантину, акцентував на зусиллях, які докладаються адміністрацією КНУ, щоби в умовах епідемії Університет отримував все необхідне. Олександр Дмитрович також повідомив про організацію служби автотранспорту, завдяки якій співробітники мають змогу добиратися на роботу; про отримання 100 спеціальних перепусток для проїзду в громадському транспорті та перемовини про отримання додаткових проїзних документів від влади Києва.

Головний бухгалтер Валентина Денисенко та очільниця Планово-фінансового відділу Ольга Білявська поінформували про фінансове забезпечення діяльності Університету. Зокрема, мова йшла про виплату заробітної плати працівникам КНУ у повному обсязі. Разом з тим наголосили на необхідності розуміння того, що економічно ситуація в державі погіршилася через пандемію, це беззаперечно впливає й на фінансову ситуацію в Університеті.

Обговорення кожного питання відбувалося за активної участі деканів і директорів підрозділів.

Також було прийняте рішення щодо перенесення весняної виставки КНУЕкспо на осінь, конкретні терміни проведення якої будуть узгоджені згодом. Водночас вирішено активізувати профорієнтаційну роботу в соціальних мережах.

Керівник Університетської клініки Віктор Черняк зазначив, що епідеміологічна ситуація в КНУ наразі задовільна, а у випадку чіткого дотримання правил карантину є всі шанси уникнути епідемії.

На завершення засідання ректор Леонід Губерський побажав всім міцного здоров’я.

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024