Новини

 

В КНУ реалізується Міжнародний проєкт з управління ризиками в промисловості

28.02.2020

З 2017 року в КНУ імені Тараса Шевченка реалізується міжнародний освітній проект CPEA-LT-2016/10003 «Поглиблена спільна освітньо-наукова програма з управління ризиками в промисловості та сервісах в умовах глобальних економічних, технологічних та екологічних змін: розширена версія».

 

Проект фінансується Норвезькою агенцією з міжнародного співробітництва та підвищення якості вищої освіти (Diku) (м. Осло, Королівство Норвегія). Учасниками консорціуму є ЗВО та наукові установи з Норвегії, України, Грузії, Молдови та Австрії, а координацію здійснює Норвезький університет наук і технологій (НТНУ, м.Тронхейм).

 

 В КНУ імені Тараса Шевченка проект реалізується факультетом комп’ютерних наук та кібернетики. Координатором проекту від установ-партнерів поза межами Норвегії є професор факультету комп’ютерних наук та кібернетики В.Заславський.

 

Мета проекту полягає в зміцненні норвезько-українсько-євразійського освітнього і наукового співробітництва з проблематики кількісного ризик-менеджменту та суміжних науково-освітніх напрямів. Завданням проекту є  розвиток стійкої мережі університетів-партнерів з Норвегії, України, Молдови та Грузії з метою розробки, гармонізації та впровадження в освітній процес курсів/модулів освітніх програм ОКР “Магістр” та ОКР “Доктор філософії” з кількісного ризик-менеджменту. Пілотною магістерською ОП на факультеті є “Бізнес-інформатика”, а окремі, модернізовані в рамках проекту модулі цієї програми, включені до інших ОП факультету.

 

Моніторинг проекту CPEA-LT-2016/10003 представниками агенції Diku нещодавно відбувся на факультеті комп’ютерних наук та кібернетики. Участь у ньому взяли: моніторингова команда Diku у складі старших радників Hege Toje, Ingrid Blystad Seim та консультанта проектів з напряму Євразія Vegard Vibe, координатор проекту від НТНУ професор О.Гайворонський, начальник відділу міжнародного співробітництва А.Кравченко, заступник начальника ПФВ В.Савченко та провідний економіст Є.Олійник, заступник декана з міжнародної та наукової роботи факультету комп’ютерних наук та кібернетики О.Капустян,  учасники робочих груп проекту від КНУ імені Тараса Шевченка та Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України, директор з якості комплектування компанії Miratech О.Тарасенко, студенти та аспіранти - учасники програми мобільності в рамках проекту.

 

Проектні команди представили досягнуті результати та подальші активності відповідно до робочих пакетів проекту, відповіли на запитання моніторингової команди. Магістри факультету комп’ютерних наук та кібернетики В.Іваненко та М.Москальчук у своїй презентації продемонстрували отримані результати під час мобільності в НТНУ, а магістр М.Шаміч розповіла про своє навчання та досвід навчання в університеті Молде (м.Молде, Норвегія).

 

 

Професор О.Гайворонський зазначив, що НТНУ створює всі умови для огранізації якісного навчання студентів з університетів-партнерів консорціуму. Адже програма мобільності є важливою і найбільш фінасованою частиною бюджету проекту. Наразі в НТНУ навчаються нові учасники мобільності - магістр факультету комп’ютерних наук та кібернетики С.Ящук та магістр Батумського державного університету Вахо Донадзе.

 

О.Тарасенко зауважив, що компанія Miratech, яка вже впродовж багатьох років співпрацює із норвезькими компаніями, зацікавлена у розвитку українсько-норвезького співробітництва в освіті та наукових інноваційних проетів. Оскільки підготовка високваліфікованих, затребуваних на вітчизнаному і міжнародному ринках праці фіхівців ІТ-галузі розпочинається з розробки та впровадження в ЗВО якісних та конкурених освітніх пограм. Роль компанії Miratech в цьому проекті й пов’язана із участю у модернізації та розробці нових модулів освітніх програм відповідно до вітчизняних та європейських вимог та стандартів, проведення бізнес-практик для українських та норвезьких студентів, аналізом студентських інноваційних проектів та стартапів.

 

Начальник відділу міжнародного співробітництва А.Кравченко зазначив, що норвезько-українська співпраця нашого університету з ЗВО Норвегії розпочалась у 2010 році. З того часу більш ніж 80 студентів та викладачів пройшли навчання та стажування в норвезьких університетах, таких як Університети НОРД та Молде, НТНУ та інших. Тому ідея створення норвезько-українського інноваційного центру на факультеті комп’ютерних наук та кібернетики, що обговорювалася з представниками Норвегії, є актуальною з точки зору розвитку науково-освітнього співробітництва та забезпечення стійкості та впливу результатів цього проекту.

 

Консорціум проекту дякує моніторинговій комісії агенції Diku за увагу та побажання якісного виконання проекту.

 

Агенція Diku надасть висновки моніторингу координаторам університетам консорціуму проекту.

 

Координатор проекту CPEA-LT-2016/10003

від установ-партнерів поза межами Норвегії

професор В.Заславський

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024