Новини

 

Екскурсія до Музею «Становлення української нації»

26.02.2020

25 лютого співробітники КНУ та представники Ради ветеранів Університету відвідали Музей «Становлення української нації» у Києві.

 

Це перший в Україні інноваційний музей історії, де давнє минуле країни яскраво подається засобами сучасних технологій. Його відкрили пів року тому. Всі експозиції зроблені на основі історичних досліджень та мають наукове обґрунтування. Сто фігур видатних українців від Княгині Ольги до Джамали зібрані в 25 сюжетах і об'єднані спільною ідеологічною лінією або визначною історичною подією. У виготовлені інсталяцій використані найсучасніші технології, що дозволяють оживити в уяві славетні сторінки нашої історії.

 

«Ювелірної роботи фігури, діорами, мультимедійні стенди, екрани, мапи, голограми, тачскріни – все це справило неабияке враження на нас, тож відведені 2 години на екскурсію пролетіли як мить. Лише з тією різницею, що за цю мить ми встигли переглянули 1500- літню історію України, а також визначитися з тим, якого курсу студентів і з якою експозицією неодмінно потрібно ознайомити», зазначив голова Ради ветеранів КНУ професор Федір Кирилюк.

«Організатори музею вміло представили інсталяції, щоб відвідувач відчув атмосферу відповідної епохи, високопрофесійно облаштували інформаційні стенди та діорами. Ми відчули гордість за належне гідне ставлення до історії своєї країни, до ролі та місця українців в родині європейських народів», підкреслила доцент Інституту філології, член президії Ради ветеранів Університету Лариса Коваленко.

 

 

Психолог Українського фізико-математичного ліцею, учасник бойових дій в АТО / ООС Олександр Ткаченко зауважив, що він вражений експозицією, а   ще більше самою ідеєю сучасного музею «Становлення української нації». «Тут я усвідомив, звідки з’явилась у нас сила духу, завдяки якій вдалося зупинити російську агресію», сказав він.

 

У кожного були свої емоції. Хтось із гордістю посидів за одним столом з Степаном Бандерою, хтось не міг стримати сліз, прослухавши запис розмов військових, які захищають нашу країну на Сході, зі своїми рідними.

Та й особисто я із захватом можу сказати:  ніколи не думала, що побачу молодою Лесю Українку в її 149 день народження, адже саме стільки 25 лютого виповнилося геніальній поетесі. Сучасні технології творять дива. Головне навчитися їх правильно використовувати. Колектив Музею «Становлення української нації» за допомогою сучасних технологій висвітлив історію, культуру, традиції українського народу, маючи на меті об’єднати націю на історичному підґрунті, сформувати орієнтири у суспільстві в контексті поваги до себе, до своєї нації.

 

Слушно говорить голова ветеранського осередку факультету психології доцент Таїсія Кириленко, що у музеї, б‘ється серце української нації, живе дух України-Руси,тут звучить пісня України, її надія  і сила. Охоплюють почуття піднесеності, невимовної вдячності тим постатям, хто створював і створює українську націю, розбудовував і розбудовує її та захищав і захищає, прославляв і прославляє.

Варто зазначити, що екскурсія співробітників КНУ до Музею «Становлення української нації» відбулася завдяки ініціативі голови Ради ветеранів Федора Кирилюка та секретаря Ради ветеранів Вікторії Недзельської.

 

Тетяна Василик

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024