Новини

 

«Цифровий університет SMART KNU» презентовано працівникам Університету

25.02.2020

 

 

Адміністрація, викладачі й студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка стали учасниками зустрічі-презентації проєкту «Цифровий університет SMART KNU».

 

Захід було проведено 24 лютого 2020 року в Україно-китайському інноваційному центрі КНУ. Подія відбувалася за участі проректора з науково-педагогічної роботи (перспективний розвиток) Олександра Рожка, очільниці Інноваційного центру КНУ Світлани Березіної й Філіпа Штеренталя, GR-директора компанії Human.

У вітальному слові до учасників зустрічі Олександр Рожко відзначив: «Керівництво Університету усвідомлює, що технології в глобалізованому світі змінюються й удосконалюються неймовірно швидко. КНУ як провідному закладові освіти України варто ставати за взірець для всіх українських ЗВО й миттєво реагувати на технологічні виклики повсякдення. Саме тому ректор Леонід Губерський зініціював і особисто курує проєкт «Цифровий університет SMART KNU». До розробки й наповнення цього освітнього smart-проєкту долучилися провідні спеціалісти компанії Human. Керівництво Університету сподівається, що всі учасники сьогоднішньої зустрічі і в подальшому будуть активними агентами змін у межах різних навчальних підрозділів і докладуть усіх зусиль для якнайширшого впровадження інноваційних smart-технологій до звичних навчальних процесів».

Потому до слова було запрошено Філіпа Штеренталя, одного з директорів компанії Human. Пан Штеренталь окреслив ключові засади функціонування платформи Smart KNU, котра буде автоматизованою, гнучкою, інформативною й доступною водночас. Щодо особливостей розробки такої платформи Філіп Штеренталь відзначив: «Освітній проєкт такого масштабу в Україні реалізовується вперше, ваш Університет справді виступає інноватором у реалізації таких глобальних smart-розробок. Саме тому ми будемо щонайперше орієнтуватися на запити всіх вас як користувачів інноваційної платформи «Цифровий університет SMART KNU». Наша команда вже з нетерпінням чекає безпосередньої взаємодії й перемовин із вашими викладачами й асистентами щодо структури й інструментів платформи, оскільки ми прагнемо створити для вас систему, що суттєво покращить звичний освітній процес».

На продовження зустрічі в Інноваційному центрі КНУ було проведено презентацію новітньої технології CamTouch. Презентацію для присутніх провів учасник стартап-команди, третьокурсник економічного факультету Максим Задніпренко, який навчається за спеціальністю «Торгівля, логістика та екологічне підприємництво». Юнак представив можливості використання в освітньому процесі інтерактивного сенсорного модулю CamTouch, що є портативним пристроєм, здатним перетворювати будь-яку поверхню (зображення з проектора, телевізор, навіть голограму) на інтерактивну дошку, щоб керувати нею за допомогою спеціальних стилусів. Команда розробників цієї технології вже перемагала в Конкурсі UVCA Startup Challenge у 2019 році й представляла Україну на Міжнародній виставці електроніки CES у США в 2020 році. Представники адміністрації КНУ імені Тараса Шевченка й фірми Human погодилися, що подібну технологію доречно й доцільно використовувати також і в межах проєкту «Цифровий університет SMART KNU». Більше інформації про можливості технології CamTouch можна довідатися тут.

Наприкінці зустрічі проректор Олександр Рожко вручав сертифікати найактивнішим учасникам циклу тренінгів «Quick start» із використання новітніх технологій навчання для застосування на лекціях і практичних заняттях. Офіційні сертифікати на підтвердження успішного опанування знань і навичок курсу, запропонованого Україно-китайським інноваційним центром КНУ, отримали працівники Інституту високих технологій, Інституту філології, а також співробітники економічного, історичного і юридичного факультетів. Слухачами першого з тренінгів освітнього циклу «Quick start» в листопаді 2019 року стали представники всіх навчальних підрозділів Університету, тож можливості сучасних smart-технологій було успішно презентовано для співробітників усіх Інститутів і факультетів КНУ імені Тараса Шевченка. Активними ж учасниками курсу стали найбільш зацікавлені в інноваціях працівники, саме вони прослухали увесь курс, отримали відповідні сертифікати й погодилися бути агентами прогресивних змін та впровадження інновацій до навчального процесу у відповідних структурних підрозділах Університету.

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024