Новини

 

У КНУ відкрили першу в Україні аудиторію віртуальної реальності

21.02.2020

21 лютого у Навчально-науковому центрі «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася  церемонія відкриття інноваційної аудиторії віртуальної реальності.

Відкриваючи аудиторію, ректор Університету наголосив, що відродження в Університеті медичного напрямку ось вже три роки поспіль підтверджує правильність цього рішення Вченої ради Університету і свідчить про великий інтерес молоді до медицини, отримує сьогодні підсилення навчальної  мотивації студентів. Адже технології віртуальної реальності містять у собі нові, найсучасніші можливості вивчення анатомії і медичних досліджень.

Він висловив подяку Фонду Бориса Колеснікова, який матеріально підтримав ідею створення аудиторії віртуальної реальності в КНУ. Студенти та викладачі вже мали нагоду на перших заняттях наочно переконатися у перевагах вивчення десятків медичних дисциплін у одному місці. «Крок  за кроком ми рухаємося від високих технологій у навчанні до вершин професіоналізму» - сказав Леонід Губерський.

Для присутніх на відкритті відбулася демонстрація інноваційної технології віртуальної реальності, що дозволить підвищити ефективність освітнього процесу, максимальне залучення студентів до навчання, підвищення навчальної мотивації та активності студентів, отримання найвищого рівня деталізації навчальних курсів.

Треба додати, що з метою підвищення ефективності засвоєння навчального матеріалу, залучення студентів до виконання завдань, покращення якості освітніх послуг і подальшого працевлаштування випускників в Університеті вивчаються та запроваджуються найрізноманітніші новітні освітні технології.

Серед них: використання Смарт дисплеїв та інтерактивного сенсорного модуля Кам Тач, запровадження платформи для працевлаштування Nuwork, розробка з подальшим впровадженням цифрового університету нового покоління Смарт КНУ, розробка депозитарію практичних кейсів для використання на заняттях тощо.

Відкриття аудиторії є також прикладом нового формату співпраці Університету та бізнесу згідно нових вимог законодавства про вищу освіту.

Фото Тетяни Василик

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024