Новини

 

Подяка колективу КНУ від Міністерства освіти і науки України

17.02.2020

Міністерство освіти і науки України висловило глибоку вдячність колективу Київського національного університету імені Тараса Шевченка за багаторічну підтримку проєкту державної ваги й національної значущості – створення першої за доби незалежності «Великої української енциклопедії» (ВУЕ)

 

Нагадаємо, що на виконання Указу Президента України від 02.01.2013 №1/2013 «Про Велику українську енциклопедію» науково-педагогічні працівники КНУ взяли активну участь у написанні статей для ВУЕ. За попередніми планами, обсяг енциклопедії має скласти 70—100 тис. статей у 30 паперових томах, започатковано також її електронну версію.

«Велика українська енциклопедія» (ВУЕ) — універсальне енциклопедичне видання українською мовою. Видається з 2016 року.

Мета «Великої української енциклопедії» — подати для найширшого читацького загалу систематизований набір сучасних достовірних наукових відомостей з усіх галузей людських знань у зручному для користування форматі. Видання покликане систематизувати і сприяти поширенню наукових знань про розвиток людської цивілізації та внесок України у світову історію й культуру.

Реалізовується за участі Національної академії наук України (базовими установами НАН України з реалізації цього проєкту визначено Інститут політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса, Інститут енциклопедичних досліджень) та Державний комітет телебачення і радіомовлення України через Державне підприємство «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М. П. Бажана».

Крім паперової, започатковано електронну онлайн-версію енциклопедії. Спочатку видання планувалося на 2013-2020 роки, а в 2015 році закінчення видання перенесено на 2026 рік.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024