Новини

 

Запрошуємо на фотовиставку «Нескорений Майдан»

17.02.2020

 

 

Із нагоди пошанування пам’яті полеглих Героїв Небесної Сотні в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбудеться дводенна виставка фоторобіт Олександра Тимошенка «Нескорений Майдан».

 

Персональна фотовиставка «Нескорений Майдан» Олександра Тимошенка присвячується пам’яті всіх загиблих героїв, надихає до спротиву живих і обіцяє надію прийдешнім поколінням нескорених українців. До 6-ої річниці Революції Гідності автор пропонує чесне фотосвідчення величі правди про громадян України, які виборювали на Майдані право жити на вільній і незалежній українській землі.

У журналістського фотолітописі змальована хроніка буремних подій Майдану. За допомогою спогадів, особистих емоцій і переживань кожного з учасників протистоянь лютого 2014 року Олександр Тимошенко унаочнює пробудження й поступову трансформацію свідомості українців задля вибору власного майбутнього. Фотокореспондент Тимошенко став безпосереднім учасником тих буремних подій, упродовж 18 лютого 2014 року тільки на вулиці Інститутській його було двічі поранено, проте на жодну мить представник медіа не зупиняв фотозйомку.

У світлинах зафіксовано нестерпний біль, закарбований у серцях українців, які за свого життя змінювали хід української історії. Водночас фотохудожник висловлює щире захоплення співвітчизниками, які у важкий для України час згуртувалися на Майдані й продемонстрували єдність, особисту гідність і прагнення до свободи.

Біля двох тисяч знімків автор передав до Українського інституту національної пам’яті, музею Революції Гідності, а також як докази – до Генеральної прокуратури України. Роботи Олександра Тимошенка експонувалися у виставкових залах у містах Київ, Рівне, Тернопіль, Хмельницький, Львів та в інших містах України. Фотороботи Олександра Тимошенка експонувалися у Верховній Раді України, в Українському домі, в Національному культурно-мистецькому комплексі «Мистецький арсенал», у будинку профспілок на Майдані Незалежності. Центральною ідеєю виставкової діяльності Олександра Тимошенка є продемонструвати феномен української революції через колективний портрет співвітчизників-українців.

 

  • Експозиція триватиме: 19–20 лютого 2020 року.
  • Офіційне відкриття виставки: 19 лютого 2020 року, о 15:00.
  • Час відвідування: 09:00–20:00.
  • Локація: Мистецький простір поруч із Зоологічним музеєм КНУ.
  • Адреса: головний навчальний корпус КНУ імені Тараса Шевченка, вул. Володимирська, 60, м. Київ.

 

Довідково: Олександр Тимошенко – член Національної спілки фотохудожників України, член Національної спілки журналістів України, голова громадського об’єднання «Нескорений Майдан-18.02». Представник медіа був активним учасником подій Революції Гідності. Саме завдяки його невтомній фотокореспондентській праці в період 18–20 лютого 2014 року зафіксовано факти злочинної діяльності силовиків і спецпідрозділів.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024