Новини

 

У КНУ відбувся семінар для тренерів за програмою DESTIN

05.12.2019

Семінар з підготовки тренерів для проведення експертної оцінки освітніх програм і навчальних планів із журналістики, медіа та комунікаційних студій (Training for Trainers) відбувся у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за проектом Європейського союзу Erasmus+ KA2 DESTIN.

Найкращі європейські моделі журналістської підготовки та студентоорієнтованого навчання обговорювали фахівці з України та Ірландії – представники університетів-партнерів DESTIN. Учасники семінару проаналізували принципи, практики та особливості розробки навчального плану європейського зразка та побудову й структуру навчальних курсів. Йшлося про узгодження з національнальними освітніми стандартами та вимогами країн Європейського союзу.

Викладачі вишів ознайомилися з проектами оновлених навчальних планів  підготовки бакалаврів та магістрів із журналістики та соціальних комунікацій у 10 українських університетах, що входять у консорціум проєкту DESTIN.  Також обговорили кращі приклади організації медіаосвіти у ЗВО Ірландії. Зокрема, як відбувається стажування, працевлаштування студентів-журналістів, якою є процедура і система оцінювання навчання й роботи викладачів.

Учасники семінару також розглянули матеріали й напрацювання проекту TEMPUS ALIGN «Досягнення та регулювання балансу між освітніми програмами та кваліфікаційними рамками», що здійснювався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за підтримки Європейського союзу.

 

DESTIN означає Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism або «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм». Цей проект спрямований на вдосконалення і розвиток вітчизняної журналістської освіти – оновлення навчальних планів та програм із журналістики (бакалаврат і магістратура), їх наближення до стандартів ЄС, покращення працевлаштування студентів-журналістів, їхньої міжнародної мобільності та поширення медіаграмотності в суспільстві. DESTIN втілюється за підтримки програми Європейського союзу Еразмус+ за напрямом КА2 – зміцнення потенціалу вищої освіти. Детальніше про проект за посиланнями:

https://destin.knu.ua/

http://www.destin-project.info/language/uk/

 

За матеріалами Інституту журналістики

Фото – Тетяна Василик

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024