Новини

 

КНУ – у нових предметних рейтингах Times Higher Education на 2020 рік

19.11.2019

 

 

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченкаєдиний серед українських закладів вищої освіти одночасно потрапив до обох нових предметних рейтингів університетів за версією журналу Times Higher Education (THE), зокрема, КНУ зайняв відповідні позиції в галузі «Природничі науки» та в галузі «Фізичні науки».

 

До оновленої версії предметного рейтингу журналу Times Higher Education в галузі «Природничі науки» потрапив тільки 821 університет зі всього світу, а до рейтингу в галузі «Фізичні науки» занесено всього 1054 університети зі світовим ім’ям.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка, за оновленими показниками на 2020 рік, – єдиний серед українських університетів потрапив до цього предметного рейтингу за галуззю «Природничі науки». За предметною галуззю «Фізичні науки», у рейтингові журналу Times Higher Education, окрім КНУ, представлено ще й такі українські університети, як Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний університет «Львівська політехніка», а також Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Проте серед усіх українських університетів тільки наукові досягнення КНУ імені Тараса Шевченка одночасно було оцінено й відзначено в обох цих предметних рейтингах на 2020 рік.

Ознайомитися із загальною методикою підрахунків за предметними галузями на 2020 рік можна тут («Природничі науки») і тут («Фізичні науки»).

 

Довідково: Предметний рейтинг університетів журналу Times Higher Education (THE), як і світовий, складається на основі 13 показників, які є складовими 5 ключових показників вищої освіти. Зокрема, представниками часопису оцінюються й зіставляються дані й показники університетів щодо викладання, дослідження, кількості цитувань наукових публікацій, порівнюються доходи університетів від співпраці з промисловістю та приватними підприємствами, а також їхня інтернаціоналізація. Усі показники проходять певне коригування з урахуванням особливостей окремих галузей.

 

За матеріалами відділу міжнародного співробітництва

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024