Новини

 

Студенти КНУ зустрілися зі спікером українського парламенту

18.11.2019

 

 

Першою зустріччю спікера українського парламенту Дмитра Разумкова з великою, але не депутатською аудиторією стала зустріч зі студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Подію було організовано 18 листопада 2019 року у великій актовій залі ІМВ КНУ. До обговорень і спілкування з політиком було запрошено адміністрацію Університету, науково-педагогічних працівників, науковців і студентство КНУ імені Тараса Шевченка.

«Мені дуже приємно, що ця зустріч відбувається в моєму рідному Інституті міжнародних відносин, я пишаюся тим, що є випускником Університету імені Тараса Шевченка, – наголосив Дмитро Разумков. – Уперше я потрапив у цей зал, коли нам вручали студентські квитки, а наступного дня ми писали тут тест з іноземної мови. Дякую, Валентино Вікторівно, після цього мені не страшні ніякі засідання Верховної Ради України».

Учасники зустрічі-дискусії ставили найрізноманітніші запитання: говорили про дисципліну у провладній фракції, імперативний мандат і навіть аспекти Виборчого кодексу. «Кожен із нас формує себе самостійно вже сьогодні. А вже завтра кожен із вас буде змінювати себе, простір навколо себе і свою країну», – переконував Дмитро Разумков активну українську молодь. На думку спікера, політикам важливо приходити до людей і говорити з ними. За півтори години зустрічі зі студентами він зміг дати відповідь на 25 поставлених запитань, а черга охочих їх поставити так і не зменшувалася. Зокрема, студентство цікавилося тонкощами проведення земельної реформи в Україні, прагнуло дізнатися про перспективи залучення молоді до державної служби, а також було готовим фахово й професійно обговорювати особливості адміністративної реформи.

«На моє глибоке переконання, – підкреслив Дмитро Разумков, – децентралізація – правильна реформа, яка зможе дати регіонам більше можливостей – як фінансових, так і управлінських. Про жодну федералізацію ніколи не йшлося і не йтиметься, незважаючи на позицію деяких ЗМІ і позицію країни-агресора».

Говорили про фейки й боротьбу з ними, про тонку грань між свободою слова й творенням фейків чи розміщенням «джинси», дискутували щодо пошуку спільних точок дотику між суспільством, політиками й журналістами. Звичайно, не оминуло студентство КНУ й теми розробки й подальшої реалізації стратегії щодо повернення Донбасу й Криму, реінтеграції й деокупації українських територій, межі компромісу й червоних ліній.

Дмитро Разумков подякував студентам за запитання, на його думку, «усі вони були дуже розумні й правильні». Наприкінці зустрічі спікер наголосив: «Ніколи не вірте, якщо вам говоритимуть, ніби від вас нічого не залежить. Усе залежить саме від вас, тому що ви сьогодні створюєте своє майбутнє, майбутнє свого оточення й всієї держави. Тільки разом ви можете це змінити!».

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024