Новини

 

Університет рівних можливостей

07.11.2019

5 листопада в КНУ імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл, проведений  у рамках нового проєкту «Університет рівних можливостей».

 

Проєкт започатковано за ініціативи Студпарламенту та Інноваційного центру КНУ. Його головна мета  створення в Університеті безбар’єрного середовища  для отримання освітніх послуг здобувачами освіти з особливими потребами. 

 

Перед початком роботи круглого столу гостям було презентовано об'єкти, що їх встановили, відповідно обладнали і надали у користування маломобільним особам. Так у Головному навчальному корпусі КНУ  у зручному місці змонтовано просторий безшумний ліфт, до якого зручно в'їхати на візку, обладнано відповідно до потреб спеціальне приміщення, створено інші зручності, що їх вже позитивно оцінили відвідувачі з обмеженими можливостями.

 

Ректор Леонід Губерський розповів про інші заплановані роботи в університеті для покращення умов для цієї категорії наших громадян.

 

У круглому столі взяв участь Михайло Цимбалюк народний депутат України перший заступник Голови Комітету Верховної Ради  з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Він зазначив, що в Україні 47 тисяч дітей із особливими освітніми потребами і необхідно  постійно дбати про покращення умов їхнього життя і навчання, а для цього треба проводити щоденно велику роботу, аби наблизити інклюзивну освіту до європейського рівня. Не так давно під інклюзію було адаптоване законодавство і перші зміни почали впроваджуватися на рівні загальноосвітніх шкіл. «Університет є добрим прикладом для наслідування іншими закладами вищої освіти України і підтримки впровадження інклюзивної освіти у вишах та нормалізації інвалідності задля побудови громадянського суспільства», сказав він.

 

Ректор Леонід Губерський наголосив, що в університеті докладають значних зусиль, щоб КНУ був безбар'єрним  середовищем для отримання освітніх послуг здобувачами із особливими потребами. Зокрема для маломобільних людей у тих корпусах де технічно неможливе встановлення ліфтів, планується закупівля мобільних платформ. У рамках проєкту заплановані лекції для студентів, представників адміністрацій факультетів/інститутів, співробітників університету «Правила комунікації та роботи з людьми з особливими потребами».

 

Під час круглого столу проректор КНУ Олександр Рожко представив проєкт концепції «Університет рівних можливостей».

Учасники заходу разом переглянули документальну стрічку «Право на життя».

 

Фото Тетяни Василик

 

Прес-центр

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024