Новини

 

Вереснева Вчена рада

10.09.2019

Початок засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка, що відбулося 9 вересня 2019 року, було емоційно приємним і святковим.

 

Голова Вченої ради ректор університету Леонід Губерський привітав та вручив «Подяку» ректора відомому українському дипломатові, Надзвичайному і Повноважному Послу України в Державі Кувейт Володимиру Толкачу за активне сприяння у співробітництві з Кувейтським університетом у сфері академічних обмінів.

Ректор також вручив відомчі відзнаки МОН України. Нагрудний знак «За наукові та освітні досягнення» директору НМЦ ОНП Андрію Гожику та завідувачу кафедри країнознавства і туризму Ользі Любіцевій. Почесною грамотою нагороджено доцента факультету інформаційних технологій Наталію Лукову-Чуйко, декана факультету психології Івана Данилюка, професора кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин Інституту міжнародних відносин Зоряну Луцишин, директора ННІ «Інститут геології» Володимира Михайлова, завідувача кафедри теорії та технології програмування Миколу Нікітченка, завідувача кафедри інтелектуальних та інформаційних систем Віталія Снитюка та доцента кафедри економічної кібернетики Андрія Ставицького.

Відзнаку Вченої ради було вручено професору хімічного факультету Зої Войтенко та професору філософського факультету Федору Михайловичу Кирилюку, який саме у цей день відзначав свій 75-річний ювілей.

Велика когорта викладачів, яких було визнано кращими у 2018/2019 навчальному році, з рук ректора Леоніда Губерського отримали дипломи про своє визнання: Олена Андрійчук, доцент кафедри вірусології ННЦ «Інституту біології та медицини»; Олександр Остапенко, доцент кафедри фінансового забезпечення військ військового факультету фінансів і права військового інституту; Ірина Квасниця, доцент кафедри мінералогїі, геохімії та петрографії ННІ «Інститут геології»; Валерій Скришевський, завідувач кафедри нанофізики конденсованих середовищ інституту високих технологій Інституту високих технологій; Інна Черемних, доцент кафедри телебачення та радіомовлення інституту журналістики Інституту журналістики; Сергій Даниленко, завідувач кафедри міжнародних комунікацій і комунікативних технологій інституту міжнародних відносин Інституту міжнародних відносин; Ірина Жукевич, доцент кафедри гуманітарних та загально-правових дисциплін Інституту Управління державної охорони України; Валентин Давидов, завідувач кафедри іноземних мов хіміко-фізичних факультетів Інституту філології; Ольга Шевченко, доцент кафедри метеорології та кліматології географічного факультету; Ігор Лютий, завідувач кафедри фінансів економічного факультету; Ростислав Терпиловський, завідувач кафедри археології та музеєзнавства історичного факультету; Віктор Шевченко, професор кафедри програмних систем і технологій факультету інформаційних технологій; Роман Якимів, доцент кафедри дослідження операцій факультету комп’ютерних наук та кібернетики; Олексій Капустян, професор кафедри інтегральних та диференціальних рівнянь механіко-математичного факультету; Олена Чуйко, завідувач кафедри соціальної реабілітації та соціальної педагогіки факультету психології; Георгій Фелінський, доцент кафедри радіотехніки та радіоелектронних систем факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем; Євгенія Мороз, асистент кафедри теорії та історії соціології факультету соціології; Іван Доценко, професор кафедри квантової теорії поля фізичного факультету; Анатолій Приятельчук, завідувач кафедри філософії гуманітарних наук філософського факультету; Демид Мілохов, асистент кафедри органічної хімії хімічного факультету; Світлана Бобровник, завідувач кафедри теорії права та держави юридичного факультету; Надія Сварич, викладач секції української мови підготовчого відділення; Ольга Головчено, викладач кафедри фізичного виховання та спорту. Ректор привітав відзначених за їхній високий професіоналізм та творчий підхід до нелегкої освітянської праці і побажав наступних звершень.

На засіданні заслухали звіт відповідального секретаря Приймальної комісії Андрія Креневича та проректора з науково-педагогічної роботи Володимира Бугрова про результати вступної кампанії 2019 року і завдання щодо організації та забезпечення набору вступників до КНУ імені Тараса Шевченка на 2020/2021 н. р. Вчена рада відзначила, що прийом вступників на навчання за освітніми програмами і спеціальностями освітніх рівнів магістра і бакалавра, освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста відбувся організовано й успішно; на всі вищезазначені програми зберігся порівняно високий конкурс вступників із високими академічними показниками. Після обговорення Вчена рада прийняла відповідне рішення.

Також було затверджено план роботи Вченої ради на 2019/2020 н. р., склад Постійних комісій Вченої ради та план їхньої роботи.

 

Під час засідання Вченою радою було розглянуто також низку поточних питань.

 

За матеріалами секретаріату Вченої ради

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024