Новини

 

Університет вітає цьогорічних першокурсників

09.09.2019

Майже 8 500 осіб цьогоріч стали студентами та учнями навчальних підрозділів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Урочистості з нагоди посвяти у студенти, святкові лінійки для учнів університетських коледжів та ліцею, а також складання присяги новобранцями Військового інституту відбувалися з 29 серпня по 7 вересня 2019 року.

Символічно, що першою церемонію посвяти в студенти першокурсників, які розпочинають своє навчання в ювілейний від часу заснування Університету рік, було проведено на філософському факультеті 29 серпня. Саме з філософського факультету, із двома його відділеннями, історико-філологічним та фізико-математичним, 185 років тому й розпочалася довголітня історія КНУ імені Тараса Шевченка.

Понад 2 500 осіб стали студентами та учнями Університету 30 серпня 2019 року. У цей день урочистості відбулися відразу у дев’яти структурних підрозділах – економічному факультеті, Інституті високих технологій, ННЦ «Інститут біології та медицини», коледжі геологорозвідувальних технологій, оптико-механічному коледжі, факультетах комп’ютерних наук та кібернетики, психології, соціології й радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем.

Привітати першокурсників із початком студентського життя прийшли поважні гості: директор міжнародної компанії Huawei Ukraine, пан Ма Ці, Голова оргкомітету Київського міжнародного економічного форуму Юрій Пивоваров, Генеральний директор групи компаній «АЛЬТЕ», член ради директорів CFA Society Ukraine Роман Анзін, директор Інституту експериментальної патології, онкології та радіобіології імені Кавецького НАН України Василь Чехун, політик та громадський діяч Микола Томенко та інші. Всі вони вітали зі вступом до одного з найславетніших університетів країни та бажали успішного старту на життєвому шляху.

Першим днем навчання для студентів географічного та фізичного факультетів Шевченкового Університету стало 31 серпня 2019 року. Побажати першокурсникам успіху, витримки та здоров’я на непростому шляху до оволодіння новими знаннями завітали почесні гості, завідувачі кафедр, викладачі факультету, рідні та друзі.

Уже давньою традицією у цей день на географічному факультеті є передача ключа знань від випускників до першокурсників. А завершує цю церемонію староста першого курсу, яка дає перший дзвоник, що сповіщає про початок навчального процесу для студентів-першокурсників.

Не порушили традицію посвяти у студенти саме у День знань, 1 вересня, на механіко-математичному факультеті. Свої студентські квитки отримали 239 першокурсників бакалаврату та магістратури.

Найщедрішим на святкування стало 2 вересня. У цей день більше 4 000 осіб у 10 структурних підрозділах стали учнями та студентами КНУ імені Тараса Шевченка.

Першим, на урочистій лінійці Українського фізико-математичного ліцею, дзвоник пролунав для учнів трьох восьмих та одного дев’ятого класу. Привітати нове покоління ліцеїстів завітали перший проректор КНУ Олег Закусило та представники чотирьох профільних факультетів університету – механіко-математичного, комп’ютерних наук та кібернетики, радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем й фізичного.

Не менш урочисто вітали першокурсників в Інституті державної охорони України, Інституті геології, на факультеті інформаційних технологій та юридичному факультеті.

Традиційна урочиста церемонія посвяти у студенти відбулася й в Інституті міжнародних відносин. Цьогоріч інститут святкуватиме 75-ту річницю від дня заснування. Тому привітати нове покоління дипломатів відразу з двома подіями завітав ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, а також поважні випускники інституту – Володимир Огризко (Міністр закордонних справ України у 2007-2009 рр.), Борис Тарасюк (Міністр закордонних справ України у 1998-2000 та 2005-2007 рр.), Костянтин Єлісєєв (представник України при Європейському Союзі у 2010-2015 рр., заступник голови Адміністрації Президента України у 2015-2019 рр.).

Дочекалась нової зміни й Велика хімічна аудиторія хімічного факультету. Перша зустріч з alma mater відбулася у теплій, сімейній атмосфері. Сподіваємося, що усмішки однокурсників та всі найщиріші побажання, що пролунали цього дня, запам’ятаються на все життя, а старт студентського етапу життєвого поступу буде вдалим, успішним та плідним.

Найчисленніше поповнення отримав Інститут філології. До філологічної родини приєдналися 946 студентів.

На посвяті виступали випускники, що відносно нещодавно завершили навчання, зокрема керівник відділу «Газети по-українськи» Володимир Мукан, а також більш знані та досвідчені діячі – поет, лауреат Шевченківської премії Василь Герасим’юк та перший посол України у Франції Юрій Кочубей.

З привітальними словами до першокурсників звернулися Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Квон Кічхан, перший секретар Посольства Чехії в Україні Томаш Павлічек, перший секретар Посольства Австрії в Україні Флоріан Кольфюрст, представниця відділу культури та освіти Посольства ФРН Катаріна Луїза Шауп-Карман.

Від адміністрації Шевченкового університету виступали перший проректор Олег Закусило та проректор з міжнародного співробітництва Петро Бех.

У цей день радо вітали своїх нових студентів також і в Інституті журналістики та на історичному факультеті. Гості й викладачі бажали успішного студентського життя та наголошували, що КНУ – це багатогранна спільнота однодумців, що сприяє розкриттю талантів та здібностей кожного.

Продовженням цілої низки святкувань стала посвята у студенти в Інституті післядипломної освіти. Тут 5 вересня вперше зібралися ті, хто прагне здобути фах, необхідний для подальшого кар’єрного росту.

У Військовому інституті 7 вересня курсанти першого курсу присягнули на вірність українському народові. В урочистих заходах з нагоди свята взяли участь почесні гості, батьки та рідні майбутніх захисників. Привітали курсантів Герой України Олександр Порхун, заступник керівника офісу Президента України Анна Коваленко, заступник директора департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Олександр Щербінін, проректор КНУ Петро Бех, начальник Військової служби правопорядку Збройних Сил України генерал-лейтенант Ігор Криштун. Говорили про перспективи для молоді. Бажали миру і чистого неба. Разом з тим наголосили на важливості професії військового, як оборонця держави та народу.

За ритуалом приведення до військової присяги, з хвилюванням та радістю спостерігали рідні та близькі. Були і сльози радості, і великі полум’яні букети квітів.

 

Вітаємо нових членів дружної родини Шевченкового університету! Бажаємо подальших успіхів та звершень у професійній та науковій сферах!

 

За матеріалами структурних підрозділів Університету

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024