Новини

 

КНУ спільно з іншими університетами світу запобігатиме розповсюдженню вживання психоактивних речовин

15.08.2019

Питання співпраці КНУ імені Тараса Шевченка та Центру обміну технологій станів залежності в Україні та Центральній Азії обговорювались під час робочої зустрічі проректора Університету Петра Беха та директора Центру й професора психіатрії в Університеті Каліфорнії Ігоря Куценка, що відбулася 12 серпня 2019 року.

На зустрічі також були присутні директор Українського та Центральноазійського Центру обміну технологій станів залежності (українська сторона) Ірина Пінчук та координатор проекту Центру Юлія Ячнік.

У ході зустрічі сторони обговорили питання укладання Меморандуму про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Каліфорнійським Університетом Сан-Дієго та вступу Київського національного університету імені Тараса Шевченка до Міжнародного Консорціуму Університетів для зниження потреби в наркотиках (International Consortium of Universities for Drug Demand Reduction (ICUDDR).

Основним завданням Українського та Центральноазійського Центру обміну технологій в сфері залежностей (Ukraine and Central Asia Addiction Technology Transfer Center Network, UCA ATTC) є підвищення рівня знань, умінь і компетенцій цільових груп щодо профілактики, лікування та реабілітації осіб зі станами залежності у сфері загальної та спеціалізованої медичної допомоги, соціальних служб, правової та пенітенціарної системи країни. За 2 роки існування Центру в Україні проведено низку конференцій, тренінгів, зустрічей, майстер-класів, встановлено зв'язки з постачальниками послуг з лікування ВІЛ, залежностей, психічних розладів, а також з університетами та установами вищої та післядипломної освіти й сформовано стале партнерство з урядовими структурами. Основними заходами 2019 року стали пошук, відбір кандидатів, формування групи тренерів та проведення їх навчання (Тренінги для Тренерів) в Україні та у вересні 2019 на базі Університету Каліфорнія, Сан-Дієго (США).

Нагадаємо, що 1 серпня 2019 року питання продовження реалізації проекту в КНУ імені Тараса Шевченка обговорювалося на зустрічі з пані Александер Карой, провідним регіональним радником з питань зловживання наркотичними речовинами та управління психічним здоров’ям (SAMHSA), USA.

Довідково: ICUDDR – це глобальний консорціум університетів, який пропонує магістерські та післядипломні навчальні програми, що зосереджують особливу увагу на передачі та адаптації науково обґрунтованих знань щодо запобігання та лікування розладів вживання психоактивних речовин. Консорціум надає спільний форум для підтримки, розповсюдження досвіду та конкретних навчальних програм, а також для заохочення та рекрутингу осіб, зацікавлених у дослідженні, профілактиці та лікуванні розладів вживання психоактивних речовин та аналогічної діяльності у сфері громадського здоров'я. ICUDDR дає можливість вищим навчальним закладам ділитися своїми експертними знаннями, а також підтримувати інструкторів / викладачів, тренерів та студентів у процесі їх навчання та освоєння науки розладів вживання психоактивних речовин.

 

За матеріалами відділу міжнародного співробітництва

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024