Новини

 

Підбито підсумки першого етапу вступної кампанії до Університету

22.07.2019

У передень початку другої фази Вступної кампанії 2019 року відбулося чергове засідання Приймальної комісії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Голова Приймальної комісії, ректор Леонід Губерський, розпочинаючи засідання, подякував усім працівникам Секретаріату та відбіркових комісій підрозділів Університету за злагоджену й сумлінну роботу під час першого етапу вступної кампанії до КНУ. Ректор нагадав, що наступний етап проведення кампанії пов’язаний зі вступними випробуваннями до магістратури та із зарахуванням абітурієнтів на навчання за кошти державного бюджету, що потребує від усього колективу КНУ імені Тараса Шевченка не меншої відповідальності й концентрації зусиль.

 

Андрій Креневич, відповідальний секретар Приймальної комісії, повідомив, що прийом заяв від абітурієнтів на ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» медичного спрямування закінчується сьогодні, 22 липня, о 18:00. Станом на ранок до КНУ імені Тараса Шевченка на згадані освітні ступені подано 40 640 заяв. Університет залишається лідером серед закладів вищої освіти України за цим показником. 10 найпопулярніших спеціальностей: Право; Журналістика; Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії; Економіка; Комп’ютерні науки; Інженерія програмного забезпечення; Германські мови та літератури (перша англійська); Історія та археологія; Міжнародні економічні відносини та Політологія.

Попри негативну тенденцію з подачею заяв на спеціальності Математика й Фізика та Астрономія загалом по Україні – до КНУ було подано третину від їхньої цьогорічної кількості!

 

Динаміка подання заяв до магістратури в цілому є позитивною. Станом на ранок 22 липня до відбіркових комісій підрозділів Університету надійшло 6224 заяви. Майже 25% від їх загальної кількості була подана до КНУ імені Тараса Шевченка випускниками інших ЗВО України.

 

Під час засідання також були розглянуті питання зарахування вступників, рекомендованих за результатами співбесіди за ОС «Бакалавр» та зарахування на перший курс за ОС «Магістр» до Військового інституту КНУ.

 

Приймальна комісія розглянула інформацію про набір іноземних громадян до Університету в цьому році та зарахувала абітурієнтів-нерезедентів, які успішно склали вступні випробування.

 

По завершенні засідання відбулися загальні збори екзаменаторів, на яких було доведено загальну інформацію про перебіг цьогорічної вступної кампанії до КНУ та обговорено найбільш важливі аспекти проведення вступних випробувань.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024