Новини

 

Відбулося засідання Приймальної комісії КНУ

18.07.2019

Проміжні результати цьогорічної вступної кампанії обговорили на розширеному засіданні Приймальної комісії 18 липня 2019 року.

   Участь у засіданні взяли Голова Приймальної комісії, ректор КНУ Леонід Губерський, відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич, перший проректор Олег Закусило, проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, проректор з наукової роботи Віктор Мартинюк, директори інститутів КНУ, декани факультетів та співробітники, задіяні у роботі Приймальної комісії.

   Відкрив засідання ректор Леонід Губерський, який привітав присутніх з початком найвідповідальнішого етапу вступної кампанії.

   Андрій Креневич у своєму виступі зазначив, що основна фаза вступної кампанії цьогоріч відбувається спокійніше. Це, перш за все, пов’язано з тим, що порівняно з минулим роком майже не змінилися Умови прийому до закладів вищої освіти, тому члени відбіркових комісій діють за напрацьованими алгоритмами. Найнапруженішою робота була у Консультативному центрі для абітурієнтів, що мають пільговий вступ. За сім днів через нього пройшло більше 1000 абітурієнтів, з яких близько 170 осіб мали право вступу за квотою 1.

   У цілому ситуація з поданням заяв на ОС «Бакалавр» не має суттєвих змін порівняно з минулим роком. Університет займає перше місце серед ЗВО України за кількістю поданих заяв. На ранок 18 липня ця цифра становила 29 452 заяви. Варто також зазначити, що середній конкурсний бал вступників є одним із найвищих по Україні. Традиційно маємо великий конкурс на гуманітарні спеціальності і дещо нижчий на так звані спеціальності стратегічного розвитку (геологія, математика, фізика тощо).

   Коментуючи ситуацію з кількістю заяв, ректор Леонід Губерський наголосив: «Ми маємо боротися за кожного абітурієнта з високим конкурсним балом».

   Ситуація з кількістю заяв на ОС «Магістр» цьогоріч краща, ніж минулого року. І цей показник зростатиме, адже на тих спеціальностях, де вступ відбувається на основі результатів ЗНО, тільки днями розпочалася активна фаза подачі документів. Це пов’язано з тим, що абітурієнти очікували своїх результатів ЄВІ та ЄФВВ, які з’явилися в електронних кабінетах лише 16 липня.

   У ході обговорення було згадано про незадовільні результати цьогорічного Єдиного вступного випробування з іноземної мови, які можуть вплинути на вступну кампанію до магістратури в цілому по Україні. Для поліпшення ситуації Міністерство освіти і науки України запропонувало провести додаткову сесію ЄВІ 5 листопада 2019 року для вступників у магістратуру, які хочуть повторно скласти іспит з іноземної мови.

   Також під час засідання було затверджено список осіб, рекомендованих до зарахування до Військового інституту КНУ за ОС «Бакалавр».

   Значну увагу було зосереджено і на питаннях переведення та поновлення здобувачів вищої освіти у Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Адже в цьому році цей процес відбувається за новим Порядком, затвердженим рішенням Вченої ради КНУ від 14 січня 2019 року.

За подальшим перебігом вступної кампанії-2019 до КНУ можна стежити на сайті Приймальної комісії Університету.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024