Новини

 

Студентами бути – готові!

17.07.2019

Першими право бути студентами КНУ імені Тараса Шевченка цього року почали виборювати вступники коледжів. Для них із 15 липня розпочалися вступні випробування.

 

Щоб стати студентами, абітурієнтам треба успішно скласти письмові іспити з української мови (обов’язкове випробування), історії України, географії або математики, відповідно до обраної спеціальності. Такий формат проведення вступних випробувань на цей освітній рівень, згідно із Законом України «Про вищу освіту», застосовується востаннє.

Наші вступники – майбутні фахівці в оптичній галузі для оборонної промисловості (космічної та ракетної техніки), конструювання медичних оптичних приладів, спеціалісти з пошуку та розвідки геологічними, геофізичними, гідрогеологічними та інженерно-геологічними методами, техніки з експлуатації та ремонту геофізичної апаратури й обладнання, буріння свердловин. Ринок праці постійно розширюється, країна потребує висококваліфікованих спеціалістів із цих видів людської діяльності, тож і зацікавленість в оволодінні цими спеціальностями в української молоді досить велика. Цьогоріч до університетських коледжів було подано понад 700 заяв.

Сучасна освіта в коледжі – це альтернатива загальноосвітній школі, оскільки молодь після завершення навчання отримує не лише атестат, а й професію, здобуває необхідні навички й практичні знання.

 

Тож щиро бажаємо нашим вступникам успіхів на вступних випробуваннях!

 

За матеріалами Ірини Ляшенко,

заступника голови Приймальної комісії КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024