Новини

 

Університет продовжує налагоджувати відносини з Французькою Республікою

18.06.2019

 

 

Французькі дипломати прибули з візитом до Київського національного університету імені Тараса Шевченка й взяли участь у офіційній зустрічі з представниками адміністрації Університету, його викладачами й співробітниками.

 

Двосторонню зустріч було проведено 14 червня 2019 року в головному навчальному корпусі КНУ. Французьку делегацію очолював Люк Фабре, начальник департаменту Європи (МЗС Франції). До складу французької дипломатичної делегації увійшли: Наталі Берас, радник з питань культури та співробітництва, Сільван Ріголє, аташе з наукового та університетського співробітництва, а також Оксана Ландо, координаторка французьких стипендіальних програм в Україні.

Інтереси КНУ імені Тараса Шевченка та його педагогічно-викладацького колективу представляли проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Петро Бех, декан юридичного факультету Іван Гриценко та заступниця декана з наукової роботи Олеся Отраднова. Петро Бех привітав шанованих гостей від імені керівництва й викладачів Університету. Проректор наголосив на важливості двосторонньої співпраці між закладами вищої освіти України та Франції й відзначив, що подібні відносини між КНУ й французькими навчальними закладами є практикою доволі успішною й перспективною. Петро Бех нагадав присутнім: «Науково-освітніми партнерами КНУ імені Тараса Шевченка виступають близько двадцяти ЗВО Франції, особливо ж активно розвиваються відносини КНУ зі Страсбурзьким університетом, Університетом імені Поля Сабатьє (Тулуза) та деякими іншими. Завдяки запровадженому французько-українському співробітництву освітяни цих навчальних закладів-партнерів мали можливість долучитися до проведення спільних міжнародних конференцій, а також змогли заснувати декілька спільних навчально-наукових лабораторій. Вагому роль в укріпленні міжнародних взаємин відіграло й присудження звань почесних професорів КНУ двом професорам Університету імені Поля Сабатьє (Тулуза)».

Декан юридичного факультету Іван Гриценко у своєму вітальному слові відзначив важливу роль університетів обох країн у розвитку двосторонніх дипломатичних відносин між Україною та Францією. Представники Французької Республіки також неодноразово наголошували упродовж зустрічі на цінності й значущості освітнього партнерства з Україною, результатом якої стало заснування й відкриття Центру романського права. Власне, французьких дипломатів і було запрошено на церемонію офіційного відкриття Центру.

На завершення зустрічі проректор від імені всього колективу Університету подякував Посольству Франції в Україні за плідну співпрацю й вручив керівникові делегації пам’ятні сувеніри з символікою КНУ імені Тараса Шевченка. Петро Бех висловив сподівання на подальший розвиток освітньо-наукових відносин між українським і французькими університетами, що й стане запорукою успішного багаторічного розвитку двосторонніх партнерських взаємин між Україною та Французькою Республікою.

 

За матеріалами Ганни Романчук,

відділ міжнародного співробітництва

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024