Новини

 

У КНУ відбувся круглий стіл «Shanxi Talents Entrepreneurship and Innovation»

18.06.2019

18 червня 2019 року факультет інформаційних технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка провів, організований ним, міжнародний круглий стіл «Shanxi Talents Entrepreneurship and Innovation».

 

Метою заходу було налагодження співпраці і визначення напрямків спільних наукових досліджень між провідними китайськими підприємствами та університетом у сфері інформаційних технологій. До складу китайської делегації входили високоповажні представники уряду міста Шенчжоу та директори китайських підприємств.

 

Вступними промовами захід відкрили виконуючий обов’язки міністра освіти і науки України Роман Греба та ректор університету, академік НАН України Леонід Губерський. Свою підтримку засвідчили проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки)  професор Петро Бех, керівник урядової делегації Китайської Народної Республіки, постійний член КПК міста Шенчжоу, секретар зони економічного розвитку Ванг Чженцзюнь та керівники Українсько-Китайського центру шовкового шляху Сергій та Ростислав Рижкови.

 

Роман Греба високо оцінив організацію та значення заходу і зазначив, що подібні тісні контакти дають можливість розвивати передові наукові напрямки України та Китаю.

Ректор Леонід Губерський ознайомив учасників круглого столу з досягненнями університету і наголосив на тому, що для результативної співпраці у нас є і необхідний науковий потенціал, і певні напрацювання.

 

В роботі взяли участь  також провідні вчені факультету інформаційних технологій та інституту геології, які презентували свої наукові досягнення.

Обговрювалося під час круглого столу питання можливості навчання китайських студентів та аспірантів на денній формі навчання в КНУ імені Тараса Шевченка.

Китайська сторона високо оцінила організацію заходу та рівень доповідей, зазначивши, що результатом круглого столу стануть реальні наукові проекти що будуть втілюватися спільно з університетом.

 

За матеріалами ФІТ

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024