Новини

 

Андрій Пишний поділився зі студентами-юристами успішним кейсом перемоги над РФ

30.05.2019

Секретами успіху у справі державної компанії України проти Російської Федерації щодо збитків, отриманих внаслідок анексії Криму поділився зі студентам юридичного факультету КНУ Голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний 30 травня 2019 року під час відкритої лекції.

 

Студенти змогли від першої особи дізнатися цікаві факти та важливі деталі процесу: як обирали стратегію та радника, як банк планує виконувати рішення.

 

«Учитись краще на перемогах, ніж на поразках. А свої поразки з часом треба перетворювати на перемоги. Тоді ми стаємо сильнішими. Востаннє я читав лекцію студентам десь років 19 тому. На світанку своєї кар’єри. Будучи викладачем юрфаку Чернівецького університету. Сьогодні я знову став викладачем, згадав молодість. Щоправда лише на півтори години». – зазначив лектор.

 

Справа є унікальною не тільки в українській, а в світовій юридичній практиці. Бо ніколи раніше міжнародні арбітражні суди не виносили рішень в інвестиційних спорах стосовно територій, які за міжнародним правом належать одній державі, а реально захоплені і контрольовані іншою державою – державою-агресором.

 

Андрій Пишний розказав покроково, як вони з командою виконували найдрібніші процесуальні вимоги міжнародного права. Розповів, як важливо і важко робити вибір, коли перспектива успіху чи поразки на початку шляху становить 50 на 50. Наскільки складно брати відповідальність на себе. І в юридичній практиці, і в житті. Як важливо обрати правильну стратегію і відповідних міжнародних юридичних радників.

 

Лекція викликала захоплення у майбутніх правників, які довго не відпускали лектора, задаючи досить сміливі і мудрі питання, що стосувалися справи.

 

У кінці зустрічі Андрій Пишний згадав словами вдячності нині вже покійного свого наукового керівника – Лідію Костянтинівну Воронову, професора юридичного факультету КНУ, яку справедливо вважають фундатором фінансового права в незалежній Україні.

 

Центр комунікацій

 

Відеозапис зустрічі від Ельдара Якушина

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024