Новини

 

Німецьким школярам розповіли про життя вимушених переселенців з окупованих територій України

21.05.2019

Про проблеми вимушених переселенців та жителів прифронтових територій України говорили на тематичній презентації для учнів столичної школи № 53 та школярів німецького Мюнстера, яка відбулася 20 травня 2019 року в Головному корпусі КНУ за підтримки Центру комунікацій.

 

Неабияке зацікавлення у присутніх викликав проект «Жовтий автобус», метою якого є налагодження контакту, взаєморозуміння та взаємодії між дітьми з мирних територій та з прифронтових зон, а також творча освіта та створення практичних умов для інтелектуального i творчого розвитку дітей, насамперед, зi Cходу України, iнформування українського та міжнародного загалу про життя цих дiтей мовою кiносюжетiв, якi знiмаються учасниками проекту спiльно з дiтьми.  Презентуючи роботи вихованців проекту, його засновник, кінооператор, лауреат Шевченківської премії Ярослав Пілунський наголосив, що «проект, крім неформальної освіти, дозволяє проявити дітям свою громадянську позицію».

 

Наталя Межерицька, представниця громадського об’єднання «Центр зайнятості вільних людей», що сприяє працевлаштуванню та соціальній реабілітації  вимушених переселенців, на своєму прикладі розказала про проблеми, які спонукають людей вимушено залишати свої домівки, і про те як люди адаптуються до життя на новому місці.

 

Цікавою була розповідь Олесі Наумовської, доцента Інституту філології КНУ про волонтерство. За словами пані Олесі: «волонтерська діяльність – це не тільки допомога необхідними речами, продуктами. Це ще й налагодження комунікації між українцями, котрі обороняють країну від агресора та гарантують нам мирний сон, й українцями, котрі своєю підтримкою прагнуть запевнити наше військо, що про кожного з солдатів, які воюють на Сході, пам’ятають!»

 

Також українські та німецькі гості мали змогу відвідати екскурсії університетом, де дізнались про його історію, структуру та особливості.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024