Новини

 

Практичні майстер-класи для школярів від ННЦ «Інститут біології та медицини»

21.05.2019

18 травня в ННЦ «Інститут біології та медицини» стартував проект «Практичні майстер-класи для школярів».

 

«Ми постійно знаходимось у творчому пошуку, намагаючись знайти нові ефективні форми профорієнтаційної роботи. «Почути - добре, побачити - краще, а найкраще спробувати самому» – розуміння цієї простої істини надихнуло нас на розробку та запуск нового проекту: «Практичні майстер-класи для школярів», – говорить співорганізатор заходу Олексій Савчук, завідувач кафедри біохімії.

 

Програма дебюту проекту була насиченою та різноманітною. Майбутні біологи змогли спробувати свої сили у захопливих майстер-класах: «Гербарій від Колумба до сьогодення», «Фантастичний водний мікрокосмос гідробіонтів», «Біотехнологія навколо нас», «Мікроорганізми – друзі і вороги, красуні і чудовиська» тощо. Такі тренінги наочно продемонстрували майбутнім абітурієнтам переваги навчання в КНУ та привабливість освітніх програм, за якими здійснюється підготовка студентів в ННЦ «Інститут біології та медицини». Не менш важливо, що школярі (а їх зареєструвалося більше ніж 50) мали змогу відчути себе юними біологами-експериментаторами, спробувати на практиці, що таке Біологія!

 

Інститут традиційно приділяє велику увагу профорієнтаційній роботі серед школярів, залучаючи до неї не лише науково-педагогічних працівників, але й студентів.  Серед найбільш популярних заходів, що проводяться в Інституті вже не перший рік, можна вважати Всеукраїнську біологічну школу «Від теорії до практики один крок», Всеукраїнську акцію «Біологія – наука майбутнього», Всеукраїнську учнівську олімпіаду з біології та Всеукраїнський біологічний турнір для школярів. В Інституті переконані, що  подібні заходи сприяють формуванню нового покоління студентства, яке свідомо обирає свій шлях.

 

За матеріалами Наталії Скрипник,

ННЦ «Інститут біології та медицини»

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024