Новини

 

Навчальні програми з журналістики будуть оновлені до 2020 року

17.05.2019

Бакалаврські та магістерські освітні програми з журналістики десяти університетів України будуть модернізовані відповідно до найкращих європейських практик. Узгоджені вимоги до такої модернізації та створення банку ресурсів про журналістську освіту стали основними результатами другої конференції міжнародного проекту DESTIN “Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм”, яка відбувалася в Головному корпусі Київського національного університету 13-17 травня 2019 року.

 

«Київський національний університет імені Тараса Шевченка бере участь у понад п’ятнадцяти багатосторонніх міжнародних проектах, у нас 361 партнер серед зарубіжних вишів. Проекти стосуються різних галузей науки та освіти. DESTIN надзвичайно важливий для нас, оскільки в сучасному світі й в Україні, зокрема, журналістика – інструмент розвитку демократії, і вона потребує високих стандартів та якісних фахівців. Цінність проекту DESTIN у тому, що в нас є змога взяти найкращі напрацювання освітніх і громадських інституцій країн розвиненої демократії і долучитися до формування стандартів журналістської освіти в Європі», – коментує  Петро Бех, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

«Ми запланували візити до всіх українських вишів-учасників проекту і погодили перелік документів, необхідних для аналізу оновлених навчальних програм з журналістики. Запустили сайт DESTIN і опублікували перші відео, розробили план поширення інформації про перебіг проекту. Для того, щоб проект мав вплив на широку аудиторію, домовилися про розробку курсів з медіаграмотності», – підсумував результати конференції Пол Хайленд, професор Університету Бат Спа (Велика Британія), координатор міжнародного проекту DESTIN.

 

Перша конференція проекту  DESTIN відбулася в Університеті Бат Спа у Великій Британії за участі викладачів Інституту журналістики КНУ в лютому 2019 р. На ній ішлося про виклики перед медійною сферою та фахівцями, які готують майбутніх журналістів; правове регулювання освіти медійників, взаємодію класичних шкіл журналістики з професійним середовищем, кадрове забезпечення у журналістській освіті, якість освітніх програм та їх наближення до стандартів Європейського союзу.

 

Довідково: DESTIN – це коротка назва міжнародного проекту Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism, або “Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм”. DESTIN реалізується за підтримки програми Європейського союзу Еразмус+ за напрямом КА2 – зміцнення потенціалу вищої освіти. Проект об’єднав 20 європейських установ, з-поміж яких 10 українських університетів, урядові й неурядові організації України, а також університети й неурядові організації з Австрії, Великої Британії, Ірландії, Нідерландів, Польщі, Швеції. Загальну координацію проекту DESTIN здійснює Університет Бат Спа (Велика Британія).

Тривалість проекту: з 15.11.2018 р. по 14.11.2021 р.

 

За матеріалами Інституту журналістики

 

Світлини Тетяни Василик

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024