Новини

 

КНУ відвідала делегація з Аргентини

19.04.2019

19 квітня 2019 року відбулася зустріч проректора університету (міжнародні зв’язки) Петра Беха з делегацією з Аргентини у складі: секретаря Посольства Аргентинської Республіки в Україні пана Аріеля Макс Санчес Ромеро, міністра промисловості провінції Місьйонес Аргентини паном Луісом Енріке Ліховскі, секретарем Університету Аутріч пані Габрієль Ліховскі.

Метою візиту було ознайомлення  з діяльністю КНУ, предметне обговорення взаємовигідних форм подальшого співробітництва, а також обговорення проекту угоди про наукову, навчальну та культурну співпрацю.

Луіс Енріке Ліховскі розповів про особливості провінції Місьйонес. Зокрема, про основні  напрямки промисловості цього регіону. Він зауважив, що саме з  провінції Місьйонес розпочалася міграція українців до Аргентини, а м. Обер є «колискою української іміграції».

Пані Габрієль Ліховскі розповіла про діяльність Університету Аутріч, що є досить молодим університетом регіону, йому лише 35 років. Але наразі він є другим в провінції по підготовці ІТ-фахівців. Гості засвідчили взаємну повагу і висловили готовність до співпраці, зокрема в галузі ІТ- технологій.

Проректор КНУ Петро Бех наголосив на важливості двостороннього співробітництва між університетами. Обидва університети мають потужний потенціал для започаткування і подальшої взаємної співпраці.

Було запропоновано розпочати співробітництво в рамках програми Еразмус; обмін студентами в рамках магістерських та аспірантських програм з можливістю перезарахування навчальних кредитів; організацію спільних літніх шкіл, воркшопів та конференцій; обмін викладачами; робота з пошуку та підготовки ґрантів.

Сторони вирішили  підписати Меморандум про наміри, а згодом Договір про двостороннє співробітництво між нашими університетами. Посольство в свою чергу запропонувало всіляку підтримку для успішної майбутньої співпраці.

На зустрічі були присутні: начальник відділу міжнародного співробітництва Андрій Кравченко, асистент кафедри теорії та практики перекладу романських мов імені Миколи Зерова Ірина Шиянова, професор кафедри математичної інформатики факультету комп’ютерних наук та кібернетики Володимир Заславський, співробітник відділу міжнародного співробітництва Ганна Романчук. 

 

Прес-центр  

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024