Новини

 

Презентація програм академічних обмінів імені Фулбрайта в Університеті

18.04.2019

 

 

Студенти, викладачі й співробітники Київського національного університету імені Тараса Шевченка дізналися про можливості й особливості участі в програмах академічних обмінів імені Фулбрайта.

 

Зустріч-презентацію було організовано в головному навчальному корпусі КНУ 17 квітня 2019 року. Співорганізатором цікавого й корисного заходу виступив відділ академічної мобільності Університету.

Для проведення презентації було запрошено заступника директора Програми Фулбрайта в Україні, координаторку програм для студентів та молодих науковців Інну Бариш. Поважна гостя ознайомила студентів, аспірантів, викладачів і молодих науковців Університету, зацікавлених у навчанні чи стажуванні в провідних ЗВО Сполучених Штатів Америки, із основними правилами й умовами участі в конкурсних відборах. Присутні дізналися про критерії програмних вимог, що їм повинні відповідати анкети українських кандидатів і порадила звертати увагу виключно на анонси конкурсних програм, розміщені на сайті Програми Фулбрайта в Україні. Щоб спонукати присутніх сміливіше братися за здійснення власних мрій про закордонне навчання, Інна Бариш розповіла про історії успішного проходження українськими студентами, вченими, політичними діячами та викладачами конкурсного відбору та про їхній подальший студентський досвід, набутий під час навчання за однією з освітніх програм Фулбрайта.

Начальниця відділу академічної мобільності Любов Соболєвська наголосила: «В Університеті всіляко підтримується й заохочується участь студентів і співробітників Університету в програмах академічної мобільності, оскільки учасники обмінів, відповідно до вимог Програм імені Фулбрайта, обов’язково повинні повернутися в Україну для використання набутого досвіду й формування прогресивних змін у освітній сфері». Любов Соболєвська нагадала присутнім і про успішну участь у фулбрайтівських програмах представників КНУ, зокрема, доцента Інституту журналістики Артема Захарченка, який у 2018 році отримав грант на наукове стажування в Лабораторії соціальних медіа та політичного представництва Університету Нью-Йорка, та студентки ННЦ «Інститут біології та медицини» Аделіни Оронової, яка протягом року навчалася в Мічиганському технологічному університеті.

Учасники презентації мали нагоду особисто поспілкуватися з представницею Програми Фулбрайта в Україні й отримати відповіді на будь-які запитання щодо участі в освітніх обмінах і навчанні в США.

 

Довідково: Програма імені Фулбрайта фінансується урядом США, адміністрування програми покладається на Інститут Міжнародної Освіти (IIE). Програма займає одне з провідних місць у системі міжнародної освіти. Ініціатива успішно діє з 1946 року, наразі скористатися цією можливістю академічних обмінів можна в 160 країнах світу. В Україні національний офіс Програми імені Фулбрайта засновано з 1992 року. За час його існування понад 1000 українців навчалися, стажувалися й проводили дослідження в США та більше 700 американців викладали в українських закладах вищої освіти й проводили фахові дослідження в нашій країні. Ознайомитися з умовами Програм імені Фулбрайта можна на офіційному ресурсі ініціативи Українські науковці, викладачі, студенти й дослідники можуть обрати будь-який конкурс із таких напрямів освітньої співпраці, як «для студентів та випускників ВНЗ», «для молодих викладачів та дослідників», «для кандидатів та докторів наук», «для дослідників та фахівців, для навчальних та наукових установ України».

 

За матеріалами Любові Соболєвської,

відділ академічної мобільності КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024